Bosna Hersek İle İlgili Soyleyeceklerim Var Sizinlede İlgili
-
Gecen yıl eylul ayıydı galiba babam orada bir iş gezisine çıkmıstı geri geldıgınde bize anlattıkları ıse benı hayrete dusurdu mesala babam ucaktan inmis oradakı kımlık kontrol bagaj kontrol falan türk armasını gorunce onlara hıc zorluk cıkarmamıslar neyse babam sırbıstan ile savasın en sıddetlı oldugu bir sehire maksat gezı olsun diye babamla is arkadasları yururken yoldan türk bayragını goren cocuklar hemen yolun ıkı tarafına gecmıs selem durmuslar babam orada bir eve girmis orada savas yıllarını yasamıs olan bir teyze varmıs rehber kadına bisiler soylemıs ve ayakalrına kapanıp ağlamaya baslamıs kadını falan hemen tutup gerı oturtmuslar sonra rehber konusmaya ve karsılıklı tercumeye baslamıs biraz sohbet edip kalkmıslar sonra dısarı cıkınca babam rehbere sormus o teyze neden ağladı falan diye oda sizi osmanlının torunları olarak görüyorlar ve biz onlara savas yıllarında cok buyuk yardımlar yapmısız o yuzden demıs gercektende zamanında saadettın erbakanın kayıp 2milyon doları oraya gitti diye soylenır ayrıca boşnak generalın demirelden bazı fuzelerı ıstemesı ancak demırelın bindir turlu bahaneyle fuzelerı vermemesı bir gercektır neyse babam gezmeye devam etmıs cumaya gitmisler hemen turk bayragını gorenler on saflarda yer acmıslar tabi butun cemaat de ayağa kalkmıs sonra bir turkun evıne gıtmısler orada türkiyeden gidip oralarda savasda sehıt olan askerlerımızın mezarlarını zıyaret etmısler sonra artık ucağa gitme vaktı gelmıs butun kasaba halkı sıraya girip onları yolcu etmıs bazıları selam durmus ve SİZ burada bosna herseke nasıl 5-10 gol cakarız hesabı yapıyorsunuz yazık onlar bizi bu kadar sever sayarken bu davranıslar güzel değil şahsen bosna hersekle beraber gruptan cıkarız diye dua ediyorum burada anlatmadığım bır suru olay var butun camilerinde türk ve osmanlı bayrakları var fln filan her evde osmanlı padisahlarının resimleri falan.
-
Tamam da maç saat kaçta?
-
21:00 nerdeyse başlıcak ben kaçar :D
-
ramazandada öyle zaten osmanlı kültürüyle yaşıyorlar bizim kültürümüzle yani bilmiyorum bosna çok ağır yaralar aldı ezildi
-
Hocam iyi güzel anlatmışsın da spor müsabakasıyla bağdaştıramadım olayı,elbette ne milli takım oyuncularının ne de biz taraftarların içinde nasıl çakarız golleri diye bir hiddet bir kin duygusu yoktur,ha yunanistanla maç yapsak olur elbet..Gereksiz bir başlık olmuş bence..
Toplam Hit: 719 Toplam Mesaj: 5