Botnet, Syn, Ddos Vb. Saldırıların Trafiğe Etikisi
-
Arkadaşlar merhaba
Benim sorum gayet basit lakin benim için çok önemli ; saldırı amacı için değil korunma tedbiri açısından öğrenmek istiyorum.
Örneğin benim bir sunucum var diyelim bu sunucumun bulunduğu datacenterın bana verdiği hat 1000 mbit ( tabiki havuz bağlantı ) bu serverın da belli bir trafik kotası var diyelim örneğin 100 gb./ay bu trafiği aşıncada gb. başına ücretlendirilme söz konusu. Peki bu sunucuya yapılan herhangi bir saldırı ile trafiğinin artması sağlanabilirmi bunun ölçeklendirilmesi nasıl olur ne kadar zamanda ne kadar trafiğini artırır. Tabi bu tür saldırılarda asıl amaç yayını durdurmak lama böyle bir şeyde maddi açıdan çok ciddi zarara uğratmakta mümkün çünkü dc ile bir antlaşma imzalanıyor ve o dakikadan sonra aşılan trafik ( ölçüsü ne olursa olsun) senin borcun oluyor.
Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarda bulunurlarsa çok sevinirim.
-
Zamanında bize 750$ giriodu :) o kadar söyleyim :)))
Herşey mümkündür, cok kasmayacak bir bot saldırısı sayesinde siten hem acık kalır hem o bandwith içine kacar :)
şöyle söyleylim 20 tane bot bulaşmış makinaya dakikada 3 sefer ana sayfanı yeniletse ve ana sayfan 250 kb olsa
dakikada 15000kb yani 15 mb veri ceker serverından, saatte 900 mb eder günde 21.6 gb eder, ayda 670 gb eder :)
tabi 20 makina öküz gibi 1 ay boyunca sana saldırmayacaktır ama bunun yanında senin kendi bağlantında var :)
Bu şekilde hesaplayabilirsin...
-
şu anda tahribattan 900 kb saniye veri cıkıyor:)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
şu anda tahribattan 900 kb saniye veri cıkıyor:)
-----------------------------Hocam yanlış hesaplamadıysam 2,5 tb.(min.) ayda trafiği var tahrabat.com un. Globotech e ayda nekadar ödüyorsunuz hocam ?
Sizin siteyi tutabilecek türkiyede bir datacenter yok da diyebiliriz ozaman. (Her ay bir servet ödemeyi düşünmüyorsak tabi)