Boya Badana İşleri Hakkında / Püskürtme Tabancası Deneyimi Olan
-
Arkadaşlar benim evin bodrumu kara sıva şeklinde duruyor yerler beton yere pvc kaplama yapacağım da
boya işi var tavan ve duvarları boyayacağım sabah gittim boyacıya astar verdi birde tavan boyası verdi (tavandan başlayacağım)
BOSCH PFS 2000 ni almayı düşünüyorum ama verimli değilse elimdede kalmasın istiyorum kullanan varmı deneyimi olan?
DJ_Alper tarafından 05/Kas/16 09:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Püskürtme tabancası fazla toz yapıyor ve heryeri berbat ediyor.Ev için hiç ideal değil.
Alıntı : Çalıştığım firmanın teknik şefi.
-
TheRunZex bunu yazdı
Püskürtme tabancası fazla toz yapıyor ve heryeri berbat ediyor.Ev için hiç ideal değil.
hocam ben evin bodrumunda kullanacağım çok kötü durumda zaten heryeri berbat etse yinede şuanki durumundan iyi görünür :D
astarı püskürtme tabancasıyla atabilirmiyim?
normal boya iyi oluyor güzel oluyorda çok zaman alıyo
-
DJ_Alper bunu yazdıTheRunZex bunu yazdı
hocam ben evin bodrumunda kullanacağım çok kötü durumda zaten heryeri berbat etse yinede şuanki durumundan iyi görünür :D
astarı püskürtme tabancasıyla atabilirmiyim?
normal boya iyi oluyor güzel oluyorda çok zaman alıyo
neden bilmem ama plastik bpya yaparken çok fazla tozuyor. aynı şey selülözik boyada olmuyor.
belki boyanın viskozitesini ayarlayamamaktan kaynaklı ama ben plastik boya atarken delirme noktasına gelmiştim, tozuşma kaynaklı
ama sonra aynı cihazla elektrogitarımı boyadım. cillop gibi oldu
-
TheRunZex bunu yazdı
ben bizzat kendim bi hevesle gidip 200 küsür tl bayıldım black decer marka boya tabancasına öle reklamlarındaki gibi rahat olmuyo
evin içine etti heryere benek benek boya sıçratıyo
sonra haznesine katacağın boyanın kıvamını deneyerek bulacan fazla katı oldumu pütür pütür atıyo sulu oldumu toz gibi atıyo ama bu sefer ortalağı batırıyo
öle sanayilerdeki kompresörlü boya tabancaları performansı bekleme
artıları da köşeleri uğraşmadan tek çekersin
açık havada masa ,koltuk ,salon takımı, korkuluk bahçe kapısı ,çitleri felan fırçayla uğraştırmadan güzel boyar
ama kapalı alanda düz duvar boyamak için iyi değil bence
-
piiiranha9242 bunu yazdıTheRunZex bunu yazdı
ben bizzat kendim bi hevesle gidip 200 küsür tl bayıldım black decer marka boya tabancasına öle reklamlarındaki gibi rahat olmuyo
evin içine etti heryere benek benek boya sıçratıyo
sonra haznesine katacağın boyanın kıvamını deneyerek bulacan fazla katı oldumu pütür pütür atıyo sulu oldumu toz gibi atıyo ama bu sefer ortalağı batırıyo
öle sanayilerdeki kompresörlü boya tabancaları performansı bekleme
artıları da köşeleri uğraşmadan tek çekersin
açık havada masa ,koltuk ,salon takımı, korkuluk bahçe kapısı ,çitleri felan fırçayla uğraştırmadan güzel boyar
ama kapalı alanda düz duvar boyamak için iyi değil bence
ne bileyim yorumlar az özellikle bosch için ama yapanlarda memnunum demiş
evin içinde kullanamayacaksam ozaman almanın anlamı yok
-
vala ben kullanmadim fakat yorumlardan anladığım kadarı ile hem alet hemde boya ikiside kullanıma uygun olmadigi taktırde güzel sonuçlar elde edilmiyor :) ve hocam çok önemli degilse ruloyu tak bir sopaya vur geç hızlı hızlı.
-
boya fışkırtan tabancalı o reklam filmlerini izleyip özentiyle ne hayaller kurardım,hayallerim kırıldı şu an...
-
çok uzun iş. yoğunluğu ayarlaman lazım, yoğunluğu ayarladın süzdürmen lazım, süzdürmezsen tabanca tıkanır. hadi hepsini yaptın iş bittikten sonra onları tek tek söküp temizlemen lazım. kurudumu tıkanır. boya haznesi küçük zırt pırt doldur derdi. birde duvarlar kara sıva demişsin. boyayı hüp diye çeker ilk boyamada hazne yetmez.
al ruloyu şapada şupada sür geç. daha kısa sürede daha temiz bitirisin emin ol. öyle videolarda gözüktüğü gibi değil.
-
bugrahan45 bunu yazdı
çok uzun iş. yoğunluğu ayarlaman lazım, yoğunluğu ayarladın süzdürmen lazım, süzdürmezsen tabanca tıkanır. hadi hepsini yaptın iş bittikten sonra onları tek tek söküp temizlemen lazım. kurudumu tıkanır. boya haznesi küçük zırt pırt doldur derdi. birde duvarlar kara sıva demişsin. boyayı hüp diye çeker ilk boyamada hazne yetmez.
al ruloyu şapada şupada sür geç. daha kısa sürede daha temiz bitirisin emin ol. öyle videolarda gözüktüğü gibi değil.
+
iş bitimin de iyice temizlenmesi gerektiğini söylemeyi unutmuşum, ben hazneyi yıkayıp içine su doldurup suyun rengini şeffaflatana kadar su püskürtmüştüm