folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Böyle Bir Şarkıyı Yayınlamak İcin Telif Hakkı Gerekir Mi?

Böyle Bir Şarkıyı Yayınlamak İcin Telif Hakkı Gerekir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şimdi örnek olarak bu parça ZZtop grubunun bir parçası, Bunu mp3 yada video olarak host etsek hemen uyarı mesajı gelir.

Türkiyeden ve farklı ülkelerden 5 kişi bu parçayı çalıyorlar aşşağıdaki şekilde

http://www.youtube.com/watch?v=4kT-h6FwWRQ&feature=player_embedded#at=211

Sonuç olarak video montaj ve müzik bu kişilerin eseri.

Bu durumda bir telif hakkı ihalli varmıdır ?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Bir muzisyen bir digerinin eserini seslendirmek icin ucret odemek,bedelsiz yararlanacaksa bile hak sahibinin rizasini almak,sozlesme yapmak durumundadir.Bana sorarsaniz ihlal vardir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Şarkının telif hakkı Amerikan şirketinde olduğu için Amerikan yasalarına göre konuşuyorum. (Youtube'da host edecekseniz de Amerikan yasaları)

Şarkının  Cover versiyonu için de telif hakkı sahibinden izin almak gerekir.

Lâkin Digital Millenium Copytight Act'in Fair Use (http://www.copyright.gov/fls/fl102.html) maddelerine göre, Videonun altına eğitim amaçlıdır, ticari amaçlı değildir. Eserin hiç bir hakkı bana ait değildir, xxxx şirketine aittir şeklinde bir ibare koyarsanız, kurtulabilirsiniz. Fakat kesinlikle ticari olmamalı. Bu eğitim amaçlı değil diye kaldırmanızı isteyebilirler, o zaman yapacak bir şey yok.

En garantisi, eser sahibi şirkete bir kopyasını göndererek, biz böyle bir şey yaptık, ticari bir amacımız yok diye izin isteyebilirsiniz.

Edit: youtube videosuna yazmışssınız zaten fair use'u. Aynı ifadeyi kullanırsanız sorun olmaz kanımca.

Blue Screen of Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

evet altında şu şekilde ibare varmış

This video is fair use under U,S, copyright law because it is (1) noncommercial, (2) transformative in nature, and (3) does not compete with the original work and could have no negative effect on its market Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use

Aslında bir ekip kuracan paso milletin albumleri alıp onları baştan çalıp mp3 record edecekler , mp3 sitesi açacan yasal =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam sitemde bir kişinin şiirini yayınladığım için ( yazılı ) adam (yayınevi) durmadan uğraştı benle. neyse bi ara muhabbet arasında bir hukukçu arkadaşla konuşurken öğrendim. Adam dediki şiirin son dörtlüğünü sil dedi, tam değilde parça alıntı şeklinde olacağı için hiç bi bok yiyemez dedi ve doğruymuşta :D

Kısacası bunlar tüm olsada söyleyenler belli parçaları örnek temsil etmesi şeklinde söylediği için yani tek kişi full müzik yapmadığı için sorun olmuyo :d

Toplam Hit: 1005 Toplam Mesaj: 5