Böyle Birşey Varmı ?
-
Arkadaşlar 200Gb. sata seagate harddiskim var. iki gün önce arıza yaptı arızası sanırım C: bölümünde fiziksel bir sorun var yani B sektör, HDD üç parçaya ayırmıştım C:20, D:45, E:130 diye D: ve E de önemli verilerim var bunları geri alamıyorum C yi formatlamayı denedim olmuyor Fdısk yaptım olmuyor başka makineye taktım benim HDD yi gösteriyor ama 10 saniye sonra makine resetliyor verilerimi nasıl alacağımı bilen varmı. saygılar
-
live cd linux dağıtımlarını dene...
ntfs desteği en iyi olan > slax > http://www.slax.org/?lang=tr
-
Abicim enson format attım fat32 olarak c: kaldı diğerleri NTFS
-
bu 200lerde sorun var demekki :| bende samsung 200gb var aşırı yavaşladı bunu 2-3 kere yaptı her seferinde format ve format atarkende binbir takla xp cdsi bazen hddyi görmüyor formatlamıyor gibi
sataysa raid desteği varsa anakartın cdsini takıp raid cdsi yada disketi oluşturup xp kurarken tanıtıp dene umarım olur
-
benimkide yavaşlamayla başlamıştı şimdi bu halde
-
hoca yapacaklarını söliim
elinde halihazırda bulunan başka bir windows yüklü hdd varsa onu kullan ve recovery programları kullanıp RAW veya eğer program görüyorsa partition şeklinde yedekleme yapabilirsin. bu zor gelirse 15-20 ytlye sata usb arabirim al.başkabir bilgisayarda yedekle ama yeterli gb'a sahip bir hdd lazım! unutma!
-
gluonpower
Gardaşım başka makinede denedim 10 saniyede makine kendini resetliyor tekrar başladığında HDD yi görmüyor saygılarımla -
bak buraya yazıyom, live cd linux denicennn,,, slax tüm dosya sistemlerini görür fat, fat32, ntfs dail
-
hoca usb sata al bağla görmesse namerdim ya! ömrüm bu işlerle geçiyo benim! şu an bilem 200 gb lik yedekleme yapıyom! usb sata ideal tekrar söliim!