Böyle Eğitim Sisteminin...
-
Arkadaslar 3 hafta sonra pmyo sınavı var. benim matematiğim kıttır. çok zayıftır. sözel yönüm çok güçlüdür. Lisede hep edebiyat dil anlatım tarih cografya psikoloji gibi derslerim 100 matematik geometri fizik kimya gibi derslerimde 1-2 idi... buna rağmen aile baskısı ile eşit ağırlık secmiştim... neyse konuya gelelim... Mat1 den problemlere çalışırken bu konuyu sadece dersanede işlkediğimizi farkettim. okulda işlediğimizi hatırlayamadım... arkadasımı aradım oda lisede problemleri işlemediğimizi söyledi... ve biraz düşündükten sonra bu konununlise-1 veya 2 tam hatırlayamıyorum son 1 buçuk ayına denk geldiğini farkettim... öğretmen diğer konuları yetiştiremediği için bu süre 3 haftaya kadar düşmüş... ve o zamandada çoğu kişi okula gelmediği için matematiğin en önemli konularından biri olan Problemler konusunu lisede hiç görmedik...
Benim param vardı dersaneye gittim. ama arkadasımın parası olmayabilir sadece okulda öğrendiği bilgilerle sınava girebilir. bu adam görmediği bi konuyu nasıl yapcak sınavda ki mat1 in 3te 1 i problemler sınavda :S
Ben anlam veremiyorum böyle önemli bi konu nasıl ihmal edilir...
ben öğretmeni aradım durumu anlattım kimse gelmedi bende işlemedim dedi... biz o zaman problemlerin sınavda buyuk çoğunlugu oluşturdugunu bile bilmiyorduk. laylaylom du bizim için okul.. Zaten düz liseydi... Okula gittim oğlum manyakmısın git dersine çalış dediler..
BEN BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİNİN A.Q
Ve ufak bi arastırm daha yaptım... mantık konusunu lisede 2 ayda işlemişiz... öss de sorusu yok bu sene hariç... problemler konusunu çoğu okul ya işlemiyor yada geçiştiriyor üstüne düşmüyorlar... 10 dan fazla sorusu çıkıyor.
-
ilkokulda görüyon onları.
basınçta öyle mesela, lisede yoktu öss'de 3 soru vardı üstelik sayısalda.
-
hacı Türkiyede eğitim sallanmıyor,sallansada sistem bokdan arap sacı
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------
ilkokulda görüyon onları.
basınçta öyle mesela, lisede yoktu öss'de 3 soru vardı üstelik sayısalda.
-----------------------------hacı bi insan düz liseye niye gider... İlkokulda gördüğü şeyleri bilmediği için sınavda başarız olmuştur ve düz liseye gitmiştir... ben ilkokulda matematikten başarısızdım sınavda yapamadım uyduruk bi anadolu lisesinbe bile giremedim. bu mazeret olamaz bence.. üstelik müfredatta olan birsey yani işlenmesi gereken bi konu önemli bi konu işlenmedi...
Kafam birden bire attı hacı niye sinirlenip bu konuyu açtım bilmiyorum...
-
seni sokakta köpek ısırsa kuduz olsan devlet aşını bile yapmıyo lan beleşe