Boyler Tasarımı - Autocad Çizimi
-
arkadaşlar bu işle meşgül olan varmıdır aramızda bir çizim ve hesabını yapmam gerek
-
arkadaşlar konuyu yukarılara taşımak ıstıyorum , suanda elımde bıraz dokuman var benım bu iş ile ilgilenen kişi var ise sorun olacak sorun ise şu
- boyler tankı dediğimizde tek cidarlı ve cift cidarlı olarak 2 ye ayrılıyor ben bu 2 sistemın ısıl ve mekanık tasarımını yapıyorum fakat tek cıdarlı olanın ornek bır tasarımını buldum çift cidarlı olanda ise cidarın ne işe yaradğını yani ısı tranferi için yalıtım mı yoksa arasından su geçirilerek bypass hattı gıbı ısıtma mı yapılıyor yanı bunun ısıl hesabını yapamadım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkurler
-
-
ustam bu dosyada tek cidarlı olan var bana çift cidarlının ki lazım ilgilendiğin için çok teşekkürler
-
ısıtma sogutma otomasyonu yapıyorum konunun uzmanı değilim ama çift cidarlı çift izolasyonlu diye biliyorum ama buradaki sistem ısıtma olunca boyler sekonder girişi ve çıkışı 2.bir katmana bağlanmış olabilir yarın tesisatçılara sorarım birde burası var bak istersen acil destek hattı var yarın telden ulaş yardımcı olurlar böyle firmalar diye düşünüyorum.
http://www.yesilyurtlar.com.tr/cift-cidarli-boyler.html -
olmadı en son i firmayı arayacagım izolasyon var kesın sadece ısı transferini azaltıyolarlar sanırım onun hesabı içinde araya konulan malzemenın k değerini bilmem lazım artık hoca ile bişe belirleriz