Bozuk Karakterli Metin Dosyasını Nasıl Düzeltiriz?
-
Rus torrent sitesinden 10/15 tane program indirdim. çoğunun içinde serial dosyaları var ama kiril alfabesi olmasından dolayı(sanırım) bütün karakterler;
Ğåãèñòğàöèÿ ïğîãğàììû ñêîïèğîâàòü ñ çàìåíîé ıòîò ôàèë â äèğåêòîğèş ñ ïğîãğàììîé. Ïğè ıòîì ïğîãğàììà íå äîëæíà áûòü çàïóùåíà (ïğîâåğüòå òğåé)
şeklinde çıkıyor. notepad++'dan encode'unu türkçe, ingilizce vs..her birşeye dönüştürdüm. gene olmadı. nasıl yaparız?
-
hocam bu rusca dikkatli oku onları arasında serial vardır Atiyorum aa-12560 Örnk; Yazar
-
yok hocam rusça değil bu. yani ilk hali rusça olabilirmiş. ama burada karakterler saçma sapan bir hal almış. ayrıca serial rakamları da bu hal almış. çünkü çoğunda bir kaç kelime ingilizce görünüyor. exe, serial gibi ama yanındaki karakterler gene hep böyle.
-
Emin değilim ama. Farklı kaydet deyip kodlama türünü bir değiştirir misin ?
-
Edit plus da aç
ordan change encoding dene
-
kullandığın windowsun dilini değiştir düzelicektir (değiştirdikten sonra yeniden başlat bilgisayarı)
Cosmic tarafından 06/Şub/13 11:04 tarihinde düzenlenmiştir -
@holyone, olmadı. zaten notepad++'da denemiştim.
@cosmic, şimdi dil'i rusçaya çevirmek falan meşakatli iş. tekrar geri alabilecek miyim orası da muamma yokmu daha basit bir yöntem?
-
Triumph bunu yazdı
@holyone, olmadı. zaten notepad++'da denemiştim.
@cosmic, şimdi dil'i rusçaya çevirmek falan meşakatli iş. tekrar geri alabilecek miyim orası da muamma yokmu daha basit bir yöntem?
geri alabiliyorsun meşakatlide değil bişey indirmiyosun hemen değişiyor zaten. ben yanlışlıkla zamundadan rusça setuplu oyun indirmiştim setup aynı şekil bozuktu karakterler dili rusçaya çevirince düzelmişti. sonra kurulumdan sonra türkçe yaptım kolaylıkla
-
notepad++ tan ansi yerine utf8 dil i de rusça seç olur olması lazım yani . Girmeden önce direk bunu demeyi aklımdan geçirdim şeyh de aynısını demiş zaten. Sen bidaha bi dene olmazsa dosyaları at bakarız