Bozuk Mal Sattılar
-
Hocalar herkesin bildiği bir e-ticaret sitesindeki bir adamdan elektronik alet aldım. Fakat site üzerinden değil de adamla telefon üzerinden iletişime geçerek daha makul bir fiyata aldım. Arkadaş malı bozuk yollamış sanırım ama bana yolda bozulmuştur dedi. Hakkımı nereden savunabilirim? Hukuksal bir yoldan bir işlem uygulanabilir mi?
-
kasv4 bunu yazdı
Hocalar herkesin bildiği bir e-ticaret sitesindeki bir adamdan elektronik alet aldım. Fakat site üzerinden değil de adamla telefon üzerinden iletişime geçerek daha makul bir fiyata aldım. Arkadaş malı bozuk yollamış sanırım ama bana yolda bozulmuştur dedi. Hakkımı nereden savunabilirim? Hukuksal bir yoldan bir işlem uygulanabilir mi?
faturası varsa tüketici hakem heyetinden savunabilirsin ama fiş/fatura/irsaliye yoksa hiçbişey yapamazsın ne yazık ki...
-
siteyi paravan yapmadığın için elden eline vermiş oluyor.. kendisi kırdı döktü der oldu bitti..
-
Hiç bir şey yapamazsın.
-
buyur hoca

-
turkiye gibi bir ulkede hala ufak hesap icin tanimadigi etmedigi adamlara guvenenler var.
-
Eğer malın faturasi felan varsa tuketici heyetine basvurup ayipli mal oldugunu ispatlarsan yasal olarak parani alabilirsin hocam ,teknolojik urunlerde ilk 1hafta yada 1ay icerisinde basvuru yapman lazim saniyorum.
Sen bakanligin alo tuketici hattini bi arayip sorsana neler yapabilirsin sana anlatirlar guzelce
Edit : alo 175 gec kalma ara hemen
http://www.tuketici.gov.tr/?wapp=genelmudurluk_tr&open=3
Edit : fatura yoksa da yolladigin para uzerinden de belki hak iddaa edebilirsin , yada aranızda mesajlastiysaniz oda
piradomim tarafından 05/Ağu/14 13:56 tarihinde düzenlenmiştir