folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Browserhawk Alternatifi?



Browserhawk Alternatifi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    BrowserHawk adında muhteşem bir component var ve bu muhteşem component muhteşem pahallı. Ana sitesi http://www.cyscape.com .. Proje gereği yaptığım siteye giren tarayıcıları denetlemek adına alternatifler arıyorum. 

    Tarayıcının sahte olup olmadığı, tarayıcının tüm bilgilerini ayrı ayrı alabilmem (minor ver. major ver. brand name vb) tarayıcının mobil olup olmadığı, çerezleri, ekran çözünürlüğü, tarayıcı dili ıvırı zıvırı herşeyi lazım.

    Ufak tefek kodlarla olabilecek bir iş değil ne yazıkki çünkü hem mobil hem web tabanlı tüm browserları denetleyebilmem gerekiyor kimisi java desteklemez, kimisi activex desteklemez, kimisinin header bilgileri görünmez ve user agent değiştirilerek basit kodlar kolayca atlanabiliyor hepsini geçtim kasarak bir kombinasyon yazsam bile hızı oldukça etkiliyor(daha önce bir alt yapı yazmıştım oradan biliyorum).

    Kısaca Tarayıcı bilgilerinin bulunduğu havuz gibi birşey gerekiyor bana ve BrowserHawk bunu componentle sağlayabiliyor ancak o kadar zengin değilim :|

    Açık kaynak WURFL var ancak hem yetersiz hem de kullanılabilecek gibi değil oldukça hantal bir yapısı var.

    browsercap.ini den geçtim zaten hiç bir halta yaramaz.

    DeviceAtlas'ın mantığını çözebilmiş değilim hala. Apisini kullanamadım (ayrıca ücretli o da aylık 99$cık)

    Bunlar dışında sağlam alternatif bilen gören duyan var mı? ucuz veya beleş olması önemli.  BrowserHawk licence crack türü şeyler varsa onlar da olabilir ama pek sanmıyorum bulamadım. 


    :|
Toplam Hit: 655 Toplam Mesaj: 1