Bu Aracın Teknik Verilerini Nerden Bulabilirim?
-
Müridler geçenlerde Balıkesir'de rastladım bu araca. Daha önce istasyonun birinde park etmiş bir şekilde görmüştüm fakat bu sefer 5-6 tane vagon çekiyordu. Onu o halde görünce gücünü ağırlığını vs. merak ettim. Bu araçlar fabrikasyon mu yoksa sonradan mı modifiye ediliyor. Aracın adı oto drezin miş. Demiryollarında kurtarma çalışmalarında kullanıldığı söyleniyor.

-
vay be.. il defa gördüm bu aracı ben..
-
vay be ek tekerlekle kamyon tren gibi rayların üstünde de gidebiliyor istediği zaman bende ilk defa gördüm bunu hem karayolunda hem demiryolunda gidebilen araç
-
tam 1832 yok sanırım 1-2 sene geçmiş üstünden, bak işte bunlara yakındır.Alttakini bilmiyorum.
-
bulduğunda burdada paylaşırsan sevinirim merak ettim güzel bişi :)
bu arada balıkesirlimisin usta?
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Yok hocam balıkesirli değilim. Ama sık geçerim içinden. Ayrıntılı bilgi-resim bulursam eklicem.
-
BRK35 bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------Yok hocam balıkesirli değilim. Ama sık geçerim içinden. Ayrıntılı bilgi-resim bulursam eklicem.
-----------------------------hee ben hem oralıyım hemde orda okudumda ondan şeyttim :)
tmm hocam eklersen sevinirim
-
Aracın ismi araştırdığım kadarıyla otodrezin değilmiş. Actrosun altındaki diğer kamyon "unimog" olarak adlandırılıyor. Bir çeşit arazi aracıymış. Normali bildiğimiz askeriyede kullanılan kamyonlar gibi. Road-railler ismi de veriliyormuş bunlara...
Edit: 1000 tona kadar çekiş gücüne sahip ve gücü raya lastik tekerleriyle iletiyor. Aşağıdaki sitede ingilizce broşürleri mevcut.
Bu da başka bir ülkeden...

Farklı tipte olanları da mevcut.