Bu Bilgisayarın Sorunu Ne ?
-
Müridler 6-7 senedir kullandığım bir bilgisayarım var. Artık çok yavaş kalmaya başladı tabi haliyle. Bir sorun var bir türlü çözemediğim.
Youtube veya herhangi bir siteden, en düşük kalitede bile birşey izlerken ses ve görüntü senkronu bozuluyor bir bakıyorsunuz görüntü dona dona gidiyor yada bir bakıyorsunuz ses dona dona ilerliyor. Bazende her ikisi birden.
Neyse bilgisayarda Amd 2.0 işlemci ram 1 gb, 128 mb ekran kartı ve windows xp yüklü. At çöpe demeyin alamadım daha yenisini :)
Açıyorum videoyu işlemci 100% e yükseliyor. Ram 800 -900 mb larda geziyor bazen daha düşük ama görüntü ve ses bok gibi yani.
Bilgisayarın özellikleri düşük biliyorum ama bu olay bir anda oldu. 2 defa format attım düzelmedi.
Birde mesela 720 p videoyu nette hiç oynatmıyor diyelim bilgisyara indirdim rahatlıkla izliyorum. Benim bildiğim ram çok kullanıyorsa işlemci çok zorlanır. Ama öyle bir durumda yok yani.
Müridler gına geldi artık ufacık bir videoyu bile izleyemiyorum.
Foto.

-
pc biraz eski evet ama formatini atip biosunu vs. en son version olarak kurdun mu ?
-
Hacım thermal macun dene, muhtemelen format atıncada yavaş olacak. Normalde senelik olarak therma macunun değiştirilmesi gerekiyormuş
-
Flash Playerdan olabilir mi hocam ?
-
netten video izlerken flash player kullandığı için sistem kasılıyor aynı durum başıma gelmişti..
ne yapacaksan videoları indirip izlemekten başka çaren yok indirdiğin zaman flash player değil pc deki codecler videoyu oynatır..
fark var
-
benim eski pc 512 ekran kartı 1 gb ram 3.0 ghz işlemci vardı aynı sorunu yaşıyordum her yolu denedim olmadı. çözümü bilgisayarı yenilemekte buldum
-
Firefox daha az ram harcıyor. Az ram kullanan browserlar var onları dene
http://www.techsupportalert.com/best-free-web-browser-lightweight.htm
Ayrıca vlc kurulu ise direkt vlcden izleyebiliyorsun youtube videoları. Daha az kasar. Vlc / ortam / ağ akışı aç buraya youtube adresini yapıştır ve vlc oynatır.Ayrıca ikinci işletim sistemi olarak linux türevlerinden birini kurmanı tavsiye ederim