Bu Buat'dan Priz Çekilir Mi?
-
Arkadaşlar benim ek priz çekmem lazım buatın içini açınca şöyle bir kablo ile karşılaştım bu ne kablosu buradan priz çekme imkanım var mı?

-
Daha net bir fotoğraf atabilirsen bakalım hocam. Kablo kılıfında yazanları okuyarak kendiniz de çıkarımda bulunabilirsiniz.
-
Siyah veya Kahverengi: Faz kablosu.
Mavi: Nötr kablosu.
sarı-yeşil: Topraklama kablosu
ben 10 metre plastik kaplamalı çelik klavuz ve 10 metre mavi nötr kablosu aldım. kendim çektim nötr eksikti ve akıllı priz için nötr lazımdı.
kontrol kalemiyle çok kurcalamadan elektrik var mı yok mu önce kontrol et.
kablo için kullanılan elektrik hortumları sıvayla filan ezilmediyse klavuzla çekersin.
-
Bir kabloyu duy ve ampul bağla, + ve _ kutuplari bul ve çek. Isınan rezistans olan bir şey takacaksan önce sigortayı uygun olanla değiştirmen lazım
-
Hocam ülke çapında elektrikciler gerizekalı olduğu için kablo renkleri çoğu zaman ynalış oluyo o yüzden dikkat et. En garanti yöntem şalteri indir bilibiliyle kabloları kontrol et ona göre hat çek.
-
Weldox bunu yazdı
Hocam ülke çapında elektrikciler gerizekalı olduğu için kablo renkleri çoğu zaman ynalış oluyo o yüzden dikkat et. En garanti yöntem şalteri indir bilibiliyle kabloları kontrol et ona göre hat çek.
Bunu yazacaktim,
müteahhit o gun sari kola almamistir kurt usta kafasina gore cekmistir, renge gore hareket etme.Bu isleri yaparken de erinme, gerekirse git 2 kere sigortalari indir kaldir, carpilmaktan iyidir.
-
Bu kablolar sanırım anten kablosuna benziyor elektirk kablosu gibi durmuyor
-
uydu kablosu sanırım.
-
Eski tip anten kablosu ve ayni kanaldan uydu kablosu gecirmisler
Bunlardan enerji alamazsin
-
Sol üstte kablo var gibi. Asıl gözüken 3 tane anten kablosu. Solda arkada kablo varsa onları öne çek de bak
-
Arkadaşlar anten kablosuymuş bu başka yerden geçirdim prizi voltmetre ile ölçüm yaptım, topraklama kontrolünü falan yaptım sorun çıkmadı herkese teşekkürler.