Bu Dive Kaç Karakter Sığar
-
bir türlü ölçemedim de css kodları alta verilen dive kaç karakter sığar veya nasıl ölçebilirim
#aciklama2{
word-wrap:break-word;
width:100px;
height:150px;
overflow:hidden;
clear:right;}
-
height vermemişsin bir sınır söylenemez vermiş olsan bile font-size değerine göre değişir neden bukadar önemli merak ettim hacı
-
hocam editledim 150 px yükseklik oan göre sınır koyacağım tam bu alan kadardan daha uzun yazmaları istemiyorum sitede tasarım acısından devamını oku gibi bir şey de yapmayacağım ondan dolayı yazı alanı bu kadar
-
dive sonsuz karakter sığar. overflow:hidden yapsan bile sourceda text kırpılmaz.
client-side olarak input size ile ya da javascript ile limitlendirebilirsin.
server-side olarak php nin strlen(); fonksiyonu ile limitlendirebilirsin.
-
yan yana = 16
alt alta = 13
toplamda = 208
alt alta yazılan cümlelerin arasında ki boşluğu varsayılan olduğu için 3 px saydım.
Yazı sizeını da (9pt),(12px),(0.7 em) üçünden biri şekilde csste yazarsan,formüle göre toplamda 208 harf yazabilmen lazım harflerin hepsi küçük olursa ama tabi teori her zaman pratiği tutmaz :)
-
asiminnesli bunu yazdı
hocam editledim 150 px yükseklik oan göre sınır koyacağım tam bu alan kadardan daha uzun yazmaları istemiyorum sitede tasarım acısından devamını oku gibi bir şey de yapmayacağım ondan dolayı yazı alanı bu kadar
onun önüne öyle gecemezsin hybris'in dediği gibi olur anca
-
1234567B bunu yazdıasiminnesli bunu yazdı
onun önüne öyle gecemezsin hybris'in dediği gibi olur anca
zaten admin panelinde sinir koyacagim 150 karakterlik yaklak bi deger ara
iyordum saolasun