Bu Donanıma Bu Fiyat İyi Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Intel® Core İ7-8200M İşlemci (1.73 GHz, 8MB L3 Cache) Turbo Boost ile 3.06 GHz

1 GB GDDR5 128Bit ATI® Mobility Radeon™ HD 5870 DirectX 11

8 GB DDR3 SAMSUNG (1333 Mhz) RAM

500 GB 7200 RPM SATA 16 MB CACHE SEAGATE®

bi tanıdık zamanında 4000 küsür liraya monster'dan almıs bu sistemi, su an 1600-1700 civarı bir fiyata satmayı dusunuyor, 2. el tabii ki.

islemcisi aklımı kurcaladı, 1.73 GHz olması bir dezavantaj mıdır ?

su anki ekran kartım HD 5470, 4. sınıf bir ekran kartı olmasına ragmen, crysis & crysis 2'yi orta ayarlarda akıcı oynuyordum. mafia 2'nin cözünürlügünü düsürüp ayarları yükseltiyordum biraz, akıcı gibiydi o da.

assasin's creed serisinde de her zaman gölge ayarını hep en düsüge aldım, diger ayarlar orta-yüksek seviyedeydi, fps fena degildi yine. absolution'da cogu ayarı düsürdüm.

yani sonuc olarak bir tarafta 4. sınıf HD 5470, diger tarafta 1. sınıf HD 5870 var, ben nvidia taraftarıyım aslında ama yorumlarınızı merak ediyorum karar vermeden önce. hem is hem oyun agırlıklı kullanmayı planlıyorum, sürekli oyun oynayan biri degilim ama son cıkan oyunları merak ediyorum mesela, 5870 yeterli gelir mi ?

su an kullandıgım laptopa neredeyse 2 senedir format atılmadı, bazen visual studio veya netbeans'de derleme yaparken donmalar oluyor, oracle sql developer'da da aynı sekilde, format atsam düzelir mi bilmiyorum da islemcim i3.

fazla uzatmaya gerek yok, yorumlarınızı bekliyorum.

edit : veya su linkteki laptopa ne dersiniz ikisini karsılastırınca ?

http://forum.donanimhaber.com/m_69341319/tm.htm

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SiyahBeyaz
    SiyahBeyaz's avatar
    Erkek

dh deki notebook iyi hacı buna göre

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle ekran kartını ele alalım.

Genel olarak 1. sınıf ekran kartı ile 4. sınıf ekran kartını karşılaştırmak hata olur :) Şaka bir yana, ben dizüstü bilgisayarımda GTX670M ekran kartı kullanıyorum. Crysis 2'yi 3D açık, DirectX11'de ve yüksek çevre görüntü paketi yüklü olmak üzere en yüksek ayarlarda oynadım. Battlefield 3'te senaryoda en yüksek ayarlarda [3D açık iken denemedim, çünkü oynaması biraz zor oluyor :)] oynatabiliyor ancak iş Multiplayer'a gelince ayarları biraz düşürmek gerekiyor. Assassin's Creed'in bütün oyunları en yüksek görüntü ayarlarında rahatlıkla oynatıyor. Aşağıdaki linkte, sayfaların aşağısında genel olarak hangi oyunlarda hangi çözünürlükte ne performans verdiğini görebilirsiniz.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5870.23073.0.html

Bunun dışında işlemci güncel i7'lerden düşük güçte, daha az enerji harcar. Ancak, yanılmıyorsam bu da 8 çekirdeklidir (4 gerçek, 4 sanal olmak üzere) ve Turbo Boost da var. Oyunlar, genel olarak çok çekirdekli işlemcilerde bütün çekirdekleri kullanmıyor [henüz :)], bu nedenle genellikle oyunları açtığınızda bir ya da 2 işlemci çekirdeği kullanılıyor. Bu da, bilgisayarınızı Turbo Boost ile 3.06 GHz'e kadar kullanabilirsiniz demek.

Bilgisayar masaüstü mü, dizüstü mü söylememişsiniz. Eğer masaüstü ise işlemciyi çok dert etmenize gerek yok düşüncesindeyim, zira işlemci eğer size yeterli gelmez ise daha sonra anakartın desteğine göre daha güçlü bir işlemci alıp değiştirebilirsiniz. Ancak dizüstü bilgisayar ise, işlemci seçerken oyunlardan ziyade kullandığınız programlar içerisinden işlemci çekirdeklerinin tamamını kullananlara göre bir tercih yapmanızı tavsiye edebilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_69341319/tm.htm

Verdiğiniz linkteki bilgisayarın i5'lisinin standart hali (4 GB DDR3 1333 MHz) bende var (N53SV). Kasası oldukça şık. Isınma sorunu yaşamadım. Üzerinde 2. sınıf bir ekran kartı var. Battlefield 3 (senaryosu), Assassin's Creed in bütün versiyonlarını en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynadım. Crysis 2 performansını hatırlamıyorum, ancak muhtemelen ultra değildir ama ortanın üstü ayarlarda oynatır. Zaten dizüstü bilgisayarlarda NVidia ekran kartı öneriyorum. İşlemcisi önceki bilgisayarın işlemcisinden daha güçlü. Tavsiye edebileceğim bir modeldir.

Hangisini seçersiniz diye sorarsanız da buna yanıt vermesi gereken sizsiniz. Çünkü herkesin önceliği farklı olabiliyor. Ben burada kişisel tercihimi söylerim, ancak size uygun düşmez. O nedenle tercih yapmanız için gerekli açıklamaları yaptım. Seçim size kalmış.

RaNGeR tarafından 26/Ara/12 14:10 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

tesekkür ederim hocam yorumun icin.

ilk basta belirtecektim de anlasılır diye yazmamıstım, ilki de laptop.

kısacası islemcileri karsılastırınca asus 1 adım önde, ekran kartları arasında da bariz fark yaratacak bir durum yok diyebilir miyiz ?

öyleyse 2. laptop daha agır basıyor simdilik.

Andrei tarafından 26/Ara/12 14:13 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam ekran kartları arasında az bir fark var dersem hata olur. Sonuçta biri 1. sınıf, diğeri 2. sınıf.

Önemli olan sizin önceliğinizin hangi parça olduğu.

Aşağıdaki linke girerek, iki ekran kartını bulun ve işaretleyin. Hangi oyunun hangi görüntü ayarlarında kaç fps verdiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 792 Toplam Mesaj: 5