Bu Durumda Karayollarından Para Alınabilir Mi?
-
köyde evmizin arka tarafından tünel geçecek... Tabi çalışmalar dinamit falan haliyle evin durumunu zora sokacak... bu yerden bize para verilir mi? yoksa hakkımızı mı aramalıyız ? çünkü sıkıntı olacak gibi..
-
sizden arazinizi satın almadılar mı ? ve ne kdar yakınından geccek.?
-
ne gibi sizin evin durumunu zora sokacak ki?
senin arazinden tünel geçecekse sana zaten bedelini öder devlet tabii ama senin istediğin parayı ödemez
benim tahminim bu tip olaylarda pek bi hak idda edemezsin maliye kamulaştırıyorum bu araziyi der sana vereceği arazi bedelinide vermeyebilir
gerçe tapusu varsa öle kafasına göre kamulaştıramaz tabiiki ama burası türkiye ne olacağı belli olmaz öküz çok memlekette
gerçe sen dinamitlerden rahatsız oluruz diye mi söylemeye çalıştın onuda açıklasaydın
eğer öyleyse ona bişey diyemezsin hoca o iş dinamitsiz olmaz -
hiç birşey vermezler, dava açarsan davanın sonucuna göre değişir
-
tapun var mı hocam?
-
Tapumuz var.. mesela ne kadar diym 100 metre falan bizim sınırların altından geçiyor tünel... Halen satın alma gibi durum yok... Dinamitlrin sarsıntısı evi sıkıntıya sokabilir... o yüzden.. bunun için nerelere başvurulur ki? avukata mı danışmalıyım yoksa direk karayollarıyla mı irtibata geçmeliyim ..
-
Dinamitler nedeniyle oluşabilecek hasarın parasını peşinen sana vermezler onu kast ettiysen.
Karayollarının Kamulaştırma birimi var oradan net bilgi verirler sana, Kamulaştırma birimi Bölge Merkezindedir. Bölge merkezinde değilsen Şube Şefliklerine uğra onlar da bilgi verirler sana. Derdini kibarca söyle bilgi almak istiyorum de, kanuna göre yapılan çalışmaya ilişkin hakkın var mı onu öğren.
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------ne gibi sizin evin durumunu zora sokacak ki?
senin arazinden tünel geçecekse sana zaten bedelini öder devlet tabii ama senin istediğin parayı ödemez
benim tahminim bu tip olaylarda pek bi hak idda edemezsin maliye kamulaştırıyorum bu araziyi der sana vereceği arazi bedelinide vermeyebilir
gerçi tapusu varsa öle kafasına göre kamulaştıramaz tabiiki ama burası türkiye ne olacağı belli olmaz öküz çok memlekette
-----------------------------Haber bile vermeden girip çökertir, sonradan kamulaştırır :)
Pardon arada tebligat yapıyorlar zannedersem :P
-
hocam dava aç para vermezlerse