Bu External HDD Sizce Nasıl?
-
Müridler uzun zamandır bir harici disk almayı düşünüyordum. Hedefim boyutunun en az 1TB olmasıydı fakat fiyatlarını görünce o hedefimi biraz erteledim. Şu an için 100 tl civarı bütçe ayırabiliyorum. Makinemdeki disk tıka basa dolu olduğu için işimi görecek bişi yeterli olur diye düşündüm. Dün 320 GB lıklar üzerinde araştırma yaparken hepsiburada da aşağıdaki ürünü gördüm. Fiyatı piyasadaki 320 liklerden ucuz üstelik kapasitesi 500 GB. Bu kapasite beni uzun süre götürür. Marka olarak seagate olması da iyi. Sizce bu ürün bu fiyata alınır mı?
-
boyutu 3.5 farkındasın dimi. bence 2.5 olanlardan al. hem adaptör derdin olmaz hemde heryere taşıyabilirsin.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
boyutu 3.5 farkındasın dimi. bence 2.5 olanlardan al. hem adaptör derdin olmaz hemde heryere taşıyabilirsin.
Evt. ona dikkat ettim. Fakat aynı kapasitede olup 2.5 olanlarda fiyat farkı var. Daha tuzlular. Taşıma konusu problem değil o kadar. -
Teknosa.com bir Göz at geçenlerde baktıım çook güzel ve uygun fiyata bir kaç tane buldum ama stokta yokmuş mq .:)
-
igrenç 3,5 ve 8mb gerisine bakmadım bile
-
LNAU bunu yazdı:
Teknosa.com bir Göz at geçenlerde baktıım çook güzel ve uygun fiyata bir kaç tane buldum ama stokta yokmuş mq .:)
-----------------------------Oraya baktım hocam. Dediğin gibi bir kaç ürün stokta yoktu. Verdiğim linkteki ürünün kampanyası da az önce gördüğüm kadarıyla bitmiş. 120 tl kampanya fiyatı vardı. 168 e çekmişler tekrardan. Neyseki ucu ucuna yakaladım.
-
bunu alacağına aynı paraya 1 tb western digital caviar black al kullan illaki masa üstünde dursun diye bi takıntın yoksa tabi
hem bilgisayarın hızı artar hem iki katı
ayrıca gittigidiyorda 500 gb harddiskler en fazla 110 120 den gidiyor illa harici olsun diyorsan bunlara bakabilirsin wd my book essential felan -
niye herkez 2,5 luk hdd önermiş anlamıyorum.Eğer arşiv yapıcaksan ve dosyalara hızlı erişim istiyorsan 3,5 al derim.Hızlara bakarsanız 2,5 luk hdd ler 5200 rpm gibi birşeydir ama 3,5 luk hddlar normal pc hdd si olduğu için 7200rpm dir.1TB lık hdd yi niye cebime sokup flash gibi taşıyayım ki zaten büyük ihtimalle evde kullanırım.Bende 640 gb lık western digital ın hdd si var suan kapalı halde gitmediği çarpmadığı yer yok hala çatır çatır çaılışıyor ;).Bide şöyle söyliyeyim büyük boyutlu hdd alıcaksan seagate den şimdilik uzak dur derim hala varmı bilmiyorum ama 3 ay önce falan seagate in 1 tb lık modellerde firmware hatası yüzünden bozulma problemi oluyordu
-
bende çok düşünüyorum bu konuyu seneye üniversiteye gideceğim için büyük ihtimal laptop a geçebilirim ama verilerimden de vazgeçmem oyüzden
harici bişi şart gibi görünüo boyut önemli deil o kadar amaç çok veri alması eğer yeni bir bilgisayar harddisk i alırsam 2tb den aşa almam ki şuan kullandım 500gb (daha kışın aldım ) bana az bile geliyor
oyüzden seneye haziran a kadar bekleyip o zaman karar vermeyi düşünüyorum hemde belki usb 3.0 lar çıkar ve 2tb fiyatları düşer (şuan birkaç tane var ancak)
normal harddisk i de hem harici olarak hemde dahili olarak kullanmak mümkünmüş (bi aleti var çevirici gibi)
öyle uygun olursa en iyisi bence o çünki bu sadece harici olanlarda hız sorunu oluyor yada bir hata oluyor philips ler bile en iyi en pahalılar iken bir kaç kez sorun yaşayan gördüm ben
şimdilik masaüstü hdd si diyorum ama üni başlayip seyyar olmak zorunda kalınca naparım bilmiyorum illaki arşiv lazım olucak
(bence acil ihtiyacı olmayanar biraz daha beklesin şuan teknolojide en büyük yenilik gelişmeler sayesinde depolama birimlerinde yaşanıyor şuan
alacağınız 500gb harivi fiyatina bir kaç ay sonra 1 tb bir yıl sonra 1.5 / 2 tb alaiblirsiniz herçekten daha bir kaç yıl öncesine kadar insanlar
265mb lık usb bellekler le geziyordu şimdi 8 16 32 gb larla geziyorlar farkı siz görün =)