Bu Fotograf Nedir
-
linkteki fotograf nedir nerde çekilmiştir Türkiyedemi çekilmiş bir fotograf facebookta bir sayfada gördüm merak ettim.
-
boyle birsey buldum ama ne kadar dogrudur bilemiyorum..
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=511292932255734&set=a.289722087746154.84652.115818598469838&type=1&theater
-
bu adamlar şii ama iran olmyabilir. çünkü şehir olarak Rafidiyah gösteriliyor, o da ırak ın bir şehri
edit: türbenin ismi de imam rıza türbesi ve irandaymış
unbalanced tarafından 22/Şub/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir
-
İmam Rıza Türbesi > Meşhed > İran
-
ohaa kaç para var lan orda :D
-
İşte inanç mekanizmasının gücü.. :)
Bir yere Türbe dikersen benzer durumları orada da görebilirsin. Türbelere atılan paraların haddi hesabı yoktur.... Ve batıl İnançtanda başka bişey değil yapılan.
-
konuya inanç açısından yaklaşıp tartışmak istemiyorum. çünkü başlık "bu fotoğraf nedir?" diye sorulmuş sadece ona cevap vermek istiyorum.
Şia mektebinde İmamet inancı vardır. (12 İmam). bunların türbeleri 4'ü Medine, 1'i İran, 6 taneside Irak'tadır. (toplam 11 yapıyor, 12. imam ise Hz. Mehdi olduğuna inanılır ve kabri yoktur) bu türbeleri ziyaret eden ziyaretçilerin bir kısmı demir zırhın arkasından ziyaretlerini yaptıktan sonra zırhın içine (kabrin olduğu bölüm) bir miktar para, yüzük, bilezik, gümüş v.s gönüllerinden ne kopmuşsa onu atarlar. siz ister buna adak deyin, ister nezir, ister bağış. bir zaman sonra bu gelirler tğrbe sorumluları tarafından toplanır ve bir kaç yerde harcanır. harcanan yerler: türbenin tadilatı, fakirlere yardım ve bunun gibi yerlere türbe yönetimince belirlenerek harcanır.