folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Gece Göktaşı Yağacak

Bu Gece Göktaşı Yağacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    Dünya, 14 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında, Güneş çevresinde 130 yılda bir tur atan Swift-Tuttle kuyrukluyıldızının yörüngesinde bıraktığı kalıntıların içinden geçer.

Göktaşı sağanağının en yoğun olacağı geceler 11-12 ve 12-13 Ağustos olarak belirlenmişti. Göktaşları kuzey-doğu yönünde gece yarısından sonra yükselen Perseus takımyıldızından yağıyormuş gibi görülecekler.

Yerleşim yerlerinden uzak çok karanlık bölgelerden saatte 60 ila 80 arası göktaşının görülmesi bekleniyor. Gece boyunca Ay'ın olmaması gözlem için uygun koşullar oluşturacak.

Işık kirliliğine uğramamış şehir ışıklarından uzak olabildiğince karanlık bir yeri gözlem alanı olarak seçerseniz göktaşlarını görme şansınız artacaktır.

Göktaşı yağmurunun önündeki en önemli engel ise hava şartları. Eğer hava çok bulutlu olursa birçok kişi bu görsel şöleni kaçıracak.
    (cnnturk)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek
    sabaha doğru iyi oluyormuş gece ayaktayız :D

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fisek
    fisek's avatar
    Erkek
    Dün akşam diye biliyodum ben içerkene baktım piyasaya 3    4 tane gördüm dedim çok kayıcak dedikleri bu herhalde :P neyse bu akşam gene içmedeyiz :)

Beni hep kavgalarımdan bildiler...Sevdiğim kız, sevdiğimi bilmeyen kız.Yalnız, çaresiz, belimde tabanca. Sevdiğimden, sevdiğim için kaçtım. Kafanı kaldırıp bi Bak !!! Cennette Cehennemde Bu Dünyada... An gelir Izdırap dolar,İsyanlar Başlar ... Ve An gelir Ölmek İstersin... Namluya bir mermi sürüp Kendine veda Edersin... Parmağın Tetikdetir Ama.. O tetik o kadar ağır gelir ki insana.. Çekemezsin !!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    istanbulda bu ışık kirliliğininde 3 ün birini görürüz :D

Konumu silenlere inat kürdüm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    başımıza taş yağacak

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 891 Toplam Mesaj: 5