folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Bu Html5 Senaryosunda Doğru Tag Kullanımı Nedir

Bu Html5 Senaryosunda Doğru Tag Kullanımı Nedir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şimdi yeni siteyi yaparken aşağıdaki resimdeki gibi döküman previewları sıralanıyor.

Merak ettiğim standartlara uygun olması için şey burada her döküman başlığı <h2> tagı mı almalı? yoksa h tagları sadece bir yazıda mı kullanılmalı?

ayrıca bunların her biri div tagı içine mi yerleşmeli yoksa article tagı içine mi? (sonuçta bunlar thumbnail, articlein kendisi değil)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

h1 ve h2 tagları genel itibariyle SEO amaçlı kullanılıyor diye biliyorum. Yani google diyor ki h1 tagını kullandığın yer sayfanın ana konusu h2 yi kullandığın yer sayfanın alt konuları gibi yorumlarım haberin olsun. Millette ondan öyle yapıyor biliyorum.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

mozdan geliyor;

What i would like to add to his answer is that you should look at H1, H2, H3, H4, H5 and H6 tags as if the webpage is a book. In a book the chapter-title is a H1 tag. All the subchapters have an H2 tag. If these subchapters have another sub-area then this would be marked up with an H3 tag and so on.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Belli başlı konular referans alınsa da farklı stillerde yazanlar olacaktır elbette eğer ben yazsaydım h1 etiketleri içerisinde Caromentis ve h2 etiketi içerisinde Document başlığını  kullanırdım çünkü heading başlık etiketleri maksimum h1 ana başlık olarak 1 kez h2, h3 ve h4 4 kez kullanılması caizdir diye genel bir kanı vardır seo için, zaten 1 sayfada 10 tane başlık olmaz/olmamalı aynı zamanda heading ler kullanılırken dom yapısına göre sıralı olarak kullanmanın faydalı olacağı söylenir yani h1,h3,h4,h6 hiyelarşisi yerine h1,h2,h3 diye devam etmek gerekir.Previewlar içinse article olarak değil div olarak kullanılmalı.

TxT tarafından 28/Eki/14 18:16 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 964 Toplam Mesaj: 5