Bu Kasa Alınır Mı?
-
GSkill Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C16D-32GTZN
AMD Ryzen 9 5950X İşlemci
ROG Crosshair VIII Hero WiFi Anakart
ROG RYUJIN 360 sıvı soğutma
Corsair Graphite_780
Rampage 1600W Güç Kaynağı
Ekran kartı yok 28bin tl. Güç kaynağı tırt biraz ama kasa temiz. 28 bin uygun mu bu kasaya 2.el fiyatı?
-
ddr4'den sonrasını okumadım.
ddr4 hiç bişi alınmaz hocam kasayı satanda muhtemelen benzer bir sebepten ekran kartını çıkarıp ddr5'li sisteme geçmiş yapmak için satıyor gibi geldi :D:D
baristbt tarafından 09/Eyl/25 14:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Arkadaş satıyor. Ben de ekran kartı var ondan almıyorum ekran kartını.
-
Rampage 1600W Güç Kaynağı
Bu 1600w versin gelsin bide bana versin.
Ramde bir gariplik var sanki ddr4 maks 3200 diye hatirliyorum.
Alma hocam bencede
-
PSU hariç çok kötü değil bana göre. Yinede benim gözümde 28 k etmez garantisi yoksa.
3600Mhz ddr4 var. Ben kullanıyorum. 1600W 80+ bronze dur en kötü 1000 900 W verse yinede yeterli ama o marka bana hiç güven vermiyor. Tereddütlerim olurdu hep.
Ekran kartın 3060 3070 gibi bir şeyse düşünülebilir. Ekran kartına bağlı olarak ileriye dönük bunlara ben şahsen 28 k vermem. Çok stresli kullanılan bir cihazda olabilir.
-
Edit : modelleri karıştırdım
edit 2 : kasayı parçalayalım, herkes ihtiyacı olanı alsın, benden başka varsa :D işlemciye okeyim.
KotomineKirei tarafından 09/Eyl/25 16:38 tarihinde düzenlenmiştir -
ddr5 sistem al hocam. 28k sanki çok gibi ama emin olamadım. Şu manada çok 5950x işlemci ve asus rog anakart pahalı bileşenler. Oyun amaçlı kullanacak isen 7500f ve b650 anakart alsan senin işin daha çok görülür.
Dediğim gibi işlemci ve anakart lükse kaçmış biraz.
-
şöyle düşün 5 sene öncenin üst seviye işlemci ve anakartına şuan bu para verilir mi
eğer özellikle 16 çekirdekli işlemciye ihtiyacın varsa verilir çünkü daha ucuza bu kadar güçlü bi işlemci ve bu kadar üst düzey anakart bulamayabilirsin
ama evde duracak günde 2 saat web oyun falan oynicaksan siktir et
tek sıvı soğutmayı ucuza alabilirsen almanı tavsiye ederim
-
Anakart işlemci sıvı soğutma iyi ama güç kaynağı filan ekstra masraf yapıcam. 28 iyi gibi dursa da ekstrası olacak bana. O yüzden kafam karıştı benim de. Bu arada kasa çok temiz fanlarda 1 gram toz yok. İçime de sinmedi pek ondan sordum burda da ikna edileyim diye:) çoğunluk pas geç demiş öyle yapıcam. Benim sistemin 10 yılı var, ömrünü çoktan tamamladı ama bu da ddr4 filan en iyisi yeni nesil kendim toplamak yavaş yavaş. Fiyat ucuz gelmişti bana başta da sonradan ucuz üst seviye parçalar ama eski nesil. O anakartın da çoğu özelliğini kullanmıcam zaten. Ekran kartımın kendi sistemimde bottleneck puanı %60 fırsat gelmişken geçeyim dediydim de kendim toplarım yıl sonu.
-
RaAmLis bunu yazdı
Anakart işlemci sıvı soğutma iyi ama güç kaynağı filan ekstra masraf yapıcam. 28 iyi gibi dursa da ekstrası olacak bana. O yüzden kafam karıştı benim de. Bu arada kasa çok temiz fanlarda 1 gram toz yok. İçime de sinmedi pek ondan sordum burda da ikna edileyim diye:) çoğunluk pas geç demiş öyle yapıcam. Benim sistemin 10 yılı var, ömrünü çoktan tamamladı ama bu da ddr4 filan en iyisi yeni nesil kendim toplamak yavaş yavaş. Fiyat ucuz gelmişti bana başta da sonradan ucuz üst seviye parçalar ama eski nesil. O anakartın da çoğu özelliğini kullanmıcam zaten. Ekran kartımın kendi sistemimde bottleneck puanı %60 fırsat gelmişken geçeyim dediydim de kendim toplarım yıl sonu.
aklın yolu bir :)