Bu Modem Arayüzüne Nasıl Girerim ?
-
iyi geceler beyler
şimdi elimde bi modem var inca im-204 model bişi bunun arayüzüne girmeye çalışıyorum ama sayfa bulunamadı hatası veriyor
normal modemim için 192.168.2.1 ile giriyordum bide vınn var o ise direk 192.168.1.1 ile giriyor
benim bildiğim direk 192.168.1.1 ile girmesi gerek ama olmuyor deli olacam bi tanıtım yapacam ama yok olmuyord
driver filan aradım ama eski model olduğu için arayuzden girmem lazım sanırım kolay kurulum dalgası yok
yardımcı olabilecek var mı acaba ?
-
Doğru ip ile admin paneline girmeyi deniyorsun. Uzun yıllar önce o modemden bende de vardı. Panele giremediğine göre bence otomatik ip de iken bilgisayarın ip alamıyordur. İp manuel vermeyi dene, versen de girebileceğini düşünmüyorum.
Firmaya gönderip firmware yükletmek gerekiyor. Garantisi kaldığını da sanmıyorum.
-
whoobay bunu yazdı
Doğru ip ile admin paneline girmeyi deniyorsun. Uzun yıllar önce o modemden bende de vardı. Panele giremediğine göre bence otomatik ip de iken bilgisayarın ip alamıyordur. İp manuel vermeyi dene, versen de girebileceğini düşünmüyorum.
Firmaya gönderip firmware yükletmek gerekiyor. Garantisi kaldığını da sanmıyorum.
garanti filan yoktur hocu doğrudur

detaylara bakınca böyle bi ekran gelio
-
Tamam işte senin sorunun, cihaz DHCP otomatik ip aldırmıyor. Sorun bu. İyi bir şekilde resetlemek gerekiyor (olacağını sanmıyorum), resetleyebilirsen kendine gelebilir. Onun dışında yapacak birşey yok.
-
Hocam oncelikle modeme kabloyla baglanabilirsen iyi olur. Sonra cmdyi ac ipconfig yaz enterla.
Orda yerel ag baglantisinin varsayilan ag gecidi olucak. O senin modemin ipsi. Onu yazip baglanmayi dene.
-
LasTMohicaN bunu yazdı
Hocam oncelikle modeme kabloyla baglanabilirsen iyi olur. Sonra cmdyi ac ipconfig yaz enterla.
Orda yerel ag baglantisinin varsayilan ag gecidi olucak. O senin modemin ipsi. Onu yazip baglanmayi dene.
modeme zaten kablo ile bağlanmış.
fakat durum şu ki, dhcpden aldığın görünen ip, acayip bir ip. bu durum genelde dhcp dağıtıcının sapıtmasından kaynaklanıyor. modeme güzel bir reset at. tekrar girmeyi dene. sorun çözülmezse, manuel ip vererek denemen lazım. gene sorun çözülmezse, sana yeni modem yolu görünüyor gibi.
-
10.0.0.1
192.168.1.255 veya 256 yı denedinizmi ?