Bu Nasıl Bi Virus? ( Yardım )
-
öncelikle herkese kolay gelsin. birazdan sizlere makinamda bugün itibari ile hiç görmediğim bir olay yaşadım.
sabah makinayı açtığımda hiçbir sorun göremedim. ancak d yi çift tıkladığımda yeni bir sayfada açtı. aklıma hemen autorun geldi. temizledim.
3-5 dk sonra makina kitlendi ardından mavi ekran ve sonrasında reset :S
tekrar açtım pc yi yine aynı işlemler fakat bu sefer 20 dk civarında reset
makinanın c de deepfreeze var
d de yok
antivirusle d yi tarattım fakat birşey bulamadım sorunum o an için çözülmüştü.
fakat makinaya res attığımda aynı şeyin tekrarladığını gördüm.
sanırım bios kaynaklı bir sorun
sorun şu ki ben deepfreeze i 3 aydır deactive etmedim. dün herşey normaldi fakat bugun neden böyle oldu?
antivirusun güncellemesi çıkmış yeni güncelleme yap diyorum, güncellemeyi indiriyor fakat indirmenin yarısında indirme kapanıyor antivirus guncel diyor :S
sorun harddiskte değil sanırım başka bir harddisk taktım aynısını direk o harddisktede yaptı :S biri ne olup bittiğini bana açıklayabilir mi? sorunu nasıl çözeceğimi söyleyebilir mi? yardım pls yardım pls :S
-
aslında virüsün adını tespit edebilseydin belki daha çok yardımcı olabilirdim.. anlaşılan o ki, boot' a yerleşmiş gibi görünüyor... bilgisayar bilgin nedir bilmiyorum ama hiç bilmiyormuşsun gibi anlatayım kusura bakma.. öncelikle tavsiyem güvenli mod'da windows'u başlat.. (makine açılırken F8'e bas ardı ardına) başlat menüsü/çalıştır'dan msconfig yaz.. oradan başlatma sekmesine gir.. orada windows başlarken yüklenen programlar var.. tanımlayamadığın bir yazılım varsa onun seçeneğini kaldır.. oradan hizmetler sekmesine gir ve "tüm windows hizmetlerini gizle"'yi seç.. yine tanımlayamadığın program varsa seçeneği kaldır ve kaydet yeniden başlat.. virüs tanımlı olsaydı daha iyi olurdu..
şimdilik bu kadar..
-
deepfreeze 'in casusluk yaptığı söyleniyor..( PC dergilerinde haber olmuştu) ne kadar doğru bilinmez ama hiç kullanmadım...
-
bana teamviewer at çözelim.
-
bilgisayar bir internet kafenin ana bilgisayarı . bu yuzden kafe fullken deepfreeze açmak aptallık olur.
boota yerleşmesi sözkonusu değil çünkü 3 aydır deepfreeze deactive edilmiyor
msconfigde de tanımadığım bişey yok ( zaten başka bir hdd denedim sonuç aynı )
antivirus bişey bulamadığı için virusun ne olduğunu tanımlayamadım :S
format atmak istemiyorum zira ince ayarları falan yapmak en az 4 gün enfazla 1 hafta sürecek
not: virüs ağdan yayılmıyor. sanırım sorun hdd dışındaki bir bellekten kaynaklanıyor ama çözemediğim için bişey diyemiyorum.
not: bilgisayar bilgim bir kafeyi sıfırdan temiz bir şekilde kuracak ve sorunları çözebilecek kadar fakat bu sorunu çözemedim yardımınızı bekliyorum :S
-
bu olmasın hocam.
http://tahribat.com/Haber-Antivirusu-Atlatan-Tehlike-6867/