Bu Nasıl Bi Virus? ( Yardım )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

öncelikle herkese kolay gelsin. birazdan sizlere makinamda bugün itibari ile  hiç görmediğim bir olay yaşadım.

sabah makinayı açtığımda hiçbir sorun göremedim.  ancak d yi çift tıkladığımda yeni bir sayfada açtı. aklıma hemen autorun geldi. temizledim.

3-5 dk sonra makina kitlendi  ardından mavi ekran ve sonrasında reset :S

tekrar açtım  pc yi yine aynı işlemler fakat bu sefer 20 dk civarında reset

makinanın c de deepfreeze var

d de yok

antivirusle d yi tarattım fakat birşey bulamadım sorunum o an için çözülmüştü.

fakat makinaya res attığımda  aynı şeyin tekrarladığını gördüm.

sanırım bios kaynaklı bir sorun

sorun şu ki ben deepfreeze i 3 aydır deactive etmedim. dün herşey normaldi fakat bugun neden böyle oldu?

antivirusun güncellemesi çıkmış yeni güncelleme yap diyorum, güncellemeyi indiriyor fakat indirmenin yarısında indirme kapanıyor antivirus guncel diyor :S 

sorun harddiskte değil sanırım başka bir harddisk taktım aynısını direk o  harddisktede yaptı :S biri ne olup bittiğini  bana açıklayabilir mi? sorunu nasıl çözeceğimi söyleyebilir mi? yardım pls yardım pls :S

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında virüsün adını tespit edebilseydin belki daha çok yardımcı olabilirdim.. anlaşılan o ki, boot' a yerleşmiş gibi görünüyor... bilgisayar bilgin nedir bilmiyorum ama hiç bilmiyormuşsun gibi anlatayım kusura bakma.. öncelikle tavsiyem güvenli mod'da windows'u başlat.. (makine açılırken F8'e bas ardı ardına) başlat menüsü/çalıştır'dan msconfig yaz..  oradan başlatma sekmesine gir.. orada windows başlarken yüklenen programlar var.. tanımlayamadığın bir yazılım varsa onun seçeneğini kaldır.. oradan hizmetler sekmesine gir ve "tüm windows hizmetlerini gizle"'yi seç.. yine tanımlayamadığın program varsa seçeneği kaldır ve kaydet yeniden başlat.. virüs tanımlı olsaydı daha iyi olurdu..

şimdilik bu kadar..

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

deepfreeze 'in casusluk yaptığı söyleniyor..( PC dergilerinde haber olmuştu) ne kadar doğru bilinmez ama hiç kullanmadım...

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    bana teamviewer at çözelim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

bilgisayar bir internet kafenin ana bilgisayarı . bu yuzden kafe fullken deepfreeze açmak aptallık olur.

boota yerleşmesi sözkonusu değil çünkü 3 aydır  deepfreeze deactive edilmiyor

msconfigde de tanımadığım bişey yok ( zaten başka bir hdd denedim sonuç aynı ) 

antivirus bişey bulamadığı için virusun ne olduğunu tanımlayamadım :S

format atmak istemiyorum zira ince ayarları falan yapmak en az 4 gün enfazla 1 hafta sürecek

not: virüs ağdan yayılmıyor. sanırım  sorun hdd dışındaki bir bellekten kaynaklanıyor ama çözemediğim için bişey diyemiyorum.

not: bilgisayar bilgim bir kafeyi sıfırdan temiz bir şekilde kuracak  ve sorunları çözebilecek kadar fakat bu sorunu  çözemedim yardımınızı bekliyorum :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

bu olmasın hocam.

http://tahribat.com/Haber-Antivirusu-Atlatan-Tehlike-6867/

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
Toplam Hit: 1402 Toplam Mesaj: 6