Bu Nasil Kapi Anahtari?
-
muritler almanyaya gezmeye geldim.. Burda bi yakinimin evinde kaliyorum adamin evi amerikan sistem yani her katta uzun koridorlar var dum duz.. 3-5 metrede bir evlerin kapilari var.. Anladiniz sanirim.. Simdi dun sunu ogrendim, adamin ev anahtari ayni zamanda asansoru aciyor, asagidaki depoyu aciyor, posta kutusunu ve coplerin depolandigi yeri aciyor.. Buraya kadar sikinti yok.. fakat isin garip tarafi diger ev sahiplerinin anahtarlarida ayni (ortak kullanilan) kapilari aciyor.. ortak kullanilan kapilari tum anahtarlar aciyor ama diger evlerin kapilarini acmiyor :) yAni kimsenin anahtari diger evlerin kapisini acmiyor fakat ortak kullanilan kapilari aciyor.. Anahtari kendim denedim tum kapilara sonuna kadar giriyor..
Bu anahtari turkiyede cogaltmaya calismis istanbulda 10-15 anahtarci gezdim hepsi tavsiyeler yonlendirmeler uzerine profesyonel olanlari.. Hicbiri yedegini yapamadi.. Ozel bisey by yapamayiz demisler..
anahtarin uzerine "system dom" yaziyor..
nasi bi mantikla calisiyor acaba
-
son 2 3 dişi boştur ortak kapılarda muhtemelen sayı olarak düşünürsen ortakları 123456 açıyorsa senin evininki 123456789 dur
-
bilmiyorum ama tahminen
anattarın ilk 3 dişi heryerle uyumlu geri kalan kısmı kişiye özel
-
üreticilerde masterkey ler olur örneğin seri üretilmiş 1000 tane asma kilitin hepsini açabilir. Buna benzer birşeymiş
Bu arada uzun zamandır apartman dairesi kapısı için rfid kilit arıyorum türkiede bulamıyorum. (Fakat güvenli bişey olacak ve dışarıdan star trek kapısına benzemeyecek, normal görünecek)
-
seyhim senin öle bi projen vardı ... akıllı ev sistemi hatta klozet ne kadar harcandığını felan filan yazmıstın ! aklımda o benim ne oldu o iş :)
-
HolyOne bunu yazdı
üreticilerde masterkey ler olur örneğin seri üretilmiş 1000 tane asma kilitin hepsini açabilir. Buna benzer birşeymiş
Bu arada uzun zamandır apartman dairesi kapısı için rfid kilit arıyorum türkiede bulamıyorum. (Fakat güvenli bişey olacak ve dışarıdan star trek kapısına benzemeyecek, normal görünecek)
vardır kale kilite fln bak ama tuhaf olur onu kullanmak sonuçta otel kapısı değil bu ayrıca kartlı sistem mi kaldı artık...
şundan veya daha üst modelinden birşey al yada şu laboratuvarlarda kullanılan profesyonel kilitler var el izi ile açan olmadı yüz tanımayla :)
http://www.youtube.com/watch?v=2GnAtBLoFV4 -
HolyOne bunu yazdı
Ustadim, parmak iziyle acilan kapi olmazmi?
Bahsettigin rfid sistemleri burada genelde sitelerde kullaniliyor. Kilidi cikar, yerine sok derdi yok, kapiya yanasinca kapi otomatik aciliyor.
-
DaveReed bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
vardır kale kilite fln bak ama tuhaf olur onu kullanmak sonuçta otel kapısı değil bu ayrıca kartlı sistem mi kaldı artık...
şundan veya daha üst modelinden birşey al yada şu laboratuvarlarda kullanılan profesyonel kilitler var el izi ile açan olmadı yüz tanımayla :)
http://www.youtube.com/watch?v=2GnAtBLoFV4Hoca olduda kapı kitliyken piller bitti.
Onun için çözümü nasıl acaba?
edit;
Adam videonun altına yazmış zaten. :D
-
Gizli enerji ünitesi var laf aramızda :) Dokunmatik ekranın altına bir pili yerleştirdiğiniz zaman geçici enerji geliyor.
-
gavur yapıyor arkadaş
bende almanyada 5 yıl yaşadım akıl mantık işi olmayan ev aletleri vardı bizde
-
ilk aklıma gelen ilk şey ortak mekân kilitleri içinde pin olmayışıydı, çünkü ortak mekânlar asansör, çöplük vs... olunca pekte önem arzetmiyor.
VisualBoy tarafından 24/Mar/13 21:18 tarihinde düzenlenmiştir -
--1-2-3-4-5-> numaralar anahtar dişi olsun 5 numaralı diş giriş kapısını 4 kömürlük 3 asansör 2 depo bunların hepsi dğer anahtarlarda aynı yerlerde ama 1 numaralı evi açan diş farklı :) takım olarak üretiliyor.

Pil bitince ne oluyor?