Bu Nasıl Oluyor???
-
http://img20.imageshack.us/img20/5718/psychic2tl.swf arkadaslar bu linkdeki olay nasıl gerceklesiyor bilen biri anlatabilirmi
nasıl yapıldıgını anlatıyorum
aklınızdan 10-100 arası bi rakam tutuyorsunuz bu rakamların 1ler ve 10lar basamagını topluyorsunuz ve tuttugunuz sayıdan cıkarıyorsunuz.
örnek olarak 75 tuttugumuz rakam 7-5 topluoruz 12 ve 75 den cıkarıyoruz sonuc 63 yapıo ortadaki o topa tıkladıgınzda sagdaki rakamınızın sembolu cıkıyor nasıldır anlamadım
-
cok eski be hocam.
simdi ab iki basamaklı sayımız olsun :
ab=10a+b
(10a+b)-(a+b)=xy
9a=xy
yani xy sayısı 9'a bölünebiliyor. yani tuttugun sayı simgeye göre hep 9 ve 9'un katları olarak geliyor.. -
Ortadaki topa tıklamadan önce önce şunları yap.
1) Bir sayı tut ve gereken işlemleri yap. Bulduğun sayıya karşılık gelen sembolü aklında tut.
2) Yine topa tıklamadan yeni bir sayı tutup aynı şekilde işlemleri yapıp bulduğun sonuca karşılık gelen sembolü bir önceki sembol ile karşılaştır.
3) Bu karşılaştırma işlemini, durumu anlayana kadar yeni bir sayı ile tekrar et...
-
abi yaptığın işlemde çıkan sonuç her seferinde 9'un katı oluyor ve her 'try again' dediğinde 9 ve katları aynı sembol oluyor
ve sürekli oradaki sembol tuttuğun olay oluyor :F
-
hemmm tamam simdi anladım dogru bu olayı biz rakamla yapıoduk :) simdi hatırladım olayı
-
ayrıca adamlar 81-99 arası sürekli sabit kalıyor çünki yaptığın işlemde o aradaki sayıların gelme olasılığı yok