Bu Nasıl Yapılabilir? [Flash Yardım]
-
http://www.udpa.net.tr/ bu adresteki ışık vurma olayını nasıl yapabilirim basitçe anlatabilecek arkadaş varmı acaba :)
-
Önce nesneyi buton haline getir ondan sonra düzenlemek için içine gir.Orda 3 bölüm var normalde-üstüne geldiginde-tıklandıgında.Sen ortadakini sececeksin own gibi bişey yazar.Sonra o yeşil ışığı yapacaksın o kadar.Ama 1. karede normal olacak ışık yanmıs olmayacak 2 de dediğim gibi ısık olacak o kadar.
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Önce nesneyi buton haline getir ondan sonra düzenlemek için içine gir.Orda 3 bölüm var normalde-üstüne geldiginde-tıklandıgında.Sen ortadakini sececeksin own gibi bişey yazar.Sonra o yeşil ışığı yapacaksın o kadar.Ama 1. karede normal olacak ışık yanmıs olmayacak 2 de dediğim gibi ısık olacak o kadar.
ama burda ışıklar sürekli yanıyo -
tolgasen bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
ama burda ışıklar sürekli yanıyo
-----------------------------O zaman daha kolay bunları yapmana hiç gerek yok.3 tane farklı katman olustur 3 ısıgı koy.Sonra hepsini sıra sıra ayarla mesela 30. framede 2.ışık sönsün, 50.framede 3. ışık sönsün diye.Ama ışık mesela 30 da yandı ya devam etmesi için sadece 30 a koyacaksın.Sonra flash mesela 70. framede bitiyor tekrar bastan baslayınca aynı bu görüntü olur.
-
aynı resimden iki tane var bitanesi ışık yanınca görünen şekli b, gölgeleme metodu vardı flash yok pc de 2 yıldır bakmıyorum mantığını anla diye yazıyorum buraya o ışıkları gölgelemeye bağlamışlar yani o framede alan kaplayan obje görününce bağlı olduğu objenin üstündeyse kendi kapladığı alan kadar olan yeri gösterir bu metodla yapılmış olmalı
düzeltiyorum gölge değil mask -
basit.
ışığın vurduğu şekil üçgen görüntü gibi bir movie clip yarat.
renk olarak gradient ver. alpha 100/beyazdan - alpha 0/beyaza geçiş ver.
yaptığın tabelanın üzerine açtığın layera istediğin gibi eklersin. sonra alpha 100 değerini istediğin gibi düşürüp ışığın parlaklığını azaltabilirsin.
-