Bu Nedir Arkadaşlar Yardımcı Olabilecek Varmı
-
internet cafemde 85 makına var ve oyun makınalarımda dğişik şeyler olmaya başladı sorun nedir tam bilmiyorum virüs olduğu düşüncesindeyim ama google da araştırma yaptım bir sonuç alamadım
arkadaşlar bunun yanında birde bilgisayarım simgesi değişiyor zamanla kırmızı bir şey oluyor bunun nedeni kesinlikle virüs ama adı nedir cismi nedir bulamadım bir türlü yardımcı olursanız sevinirim.

-
hocam birisi autorun virüsüne benzer bişey o sürücülerin ismini değiştiren o, o kadarda problem değil combofix le düzeltiilir. Ama bilgisayarın rengi değşiiyor diyosan games virüsünden şüphe ediyorum. Bende öyle bir virüs yemiştim kendi internet kafemde simgeler sırayla tık tık tık renk değiştiriyodu ve dakikalar içinde bütün sistemi ele geçiriyordu bir çeşit rus virüsüydü diğerleri gibi
dipnot: bu rusların aq hep bunlar yapıyo böyle şeyleri
ben format atmaktan başka bir çare bulamamıştım çünkü ele geçirmediği exe yoktu. üstelik ağ üzerinden diğer bilgisayarlara atlıyodu. inanmazsın modem ve switch i bile değiştirdim ama yok yok yok..
tek çözüm şuydu bütün makinelerin ağ kablolarını çıkarttım,alayına format la klon çaktım (bir arkadaşın evinde hazırladığım sistemle. hiçbir şekilde eski sistemden tek bir dosya bile çekmeden ve internet kafedeki internet bağlantısını kullanmadan, kafedeki dosyalar ve internet bağlantısıyla ilişiği olmayan sıfır bir sistemi bir gecede klonladım, ana makineyide formatladım) sonra bütün makinelerin ayarlarını tek tek yapıp sistem yedeklerini aldım ve deep frezeyi kurdum. sonra taktım ağları problem çözüldü. Umarım sendeki de games virüsü değildir. Ben şahsen simgelerin rengini dğeiştiren başka bir virüs şekli görmedim duymadım bilmiyorum varsa da...
-
Amvo virüsü çaresi combofix. Güvenli oturumda 1 kez combofix çek sonra USB Security Guard Kur böylece gelen usblerden virüs yemezsin.