folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Pasta Çok Lezzetli

Bu Pasta Çok Lezzetli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Ünlü bir usta ölüm döşeğindeymiş. Son günü gelmiş ve o akşam artık öleceğini ilan etmiş. O yüzden müritleri, havarileri ve arkadaşları gelmeye başlamış. Onu seven çok insan varmış ve hepsi gelmek istiyormuş. Çok uzaklarda olanlar bile gelmiş.

En eski müritlerinden biri ustasının ölmek üzere olduğunu duyunca hemen pazara koşmuş. Biri sormuş: “Usta kulübesinde ölüyor, sen neden pazara gidiyorsun?” Eski mürit yanıtlamış: “Ustamın özel bir çeşit pastayı çok sevdiğini biliyorum. Gidip ona o pastadan alacağım.”
    Pastayı bulmak hiç kolay olmamış ama akşam üstü bir şekilde bulmuş ve elinde pastayla kulübeye koşmuş.

Kulübede herkes endişeliymiş. Sanki Usta birini bekliyor gibiymiş. Gözlerini açıp etrafı taradıktan sonra tekrar kapatıyormuş. Mürit, kulübeye gelince hemen sormuş: “Tamam, sonunda geldin. Pasta nerede?” Mürit pastayı çıkartmış. Usta pastayı sorduğu için de çok mutlu olmuş.

Ölmek üzere olan Usta pastayı eline almış… ancak eli titremiyormuş. Çok yaşlı olmasına rağmen elleri titremiyormuş. O yüzden biri sormuş: “Bu kadar yaşlısın ve ölmek üzeresin. Yakında son nefesini vereceksin ama ellerin bile titremiyor.”

Usta yanıtlamış: “Ben asla titremem çünkü korkum yok. Bedenim yaşlanmış olabilir ama ben hâlâ gencim ve bedenim geride kaldıktan sonra bile genç olarak kalacağım.”

Sonra pastadan bir lokma alıp çiğnemeye başlamış. O sırada biri sormuş: “Son sözün ne olacak, Usta? Yakında aramızdan ayrılacaksın. Neyi hatırlamamızı istersin?”

Usta gülümsemiş: “Ah, bu pasta çok lezzetli.”
    ...

Yaşam elde ettiğimiz anların toplamıdır.
    Eğer bu anın içinde olabiliyorsan, şimdiyi bu an içinde her şeyiyle yaşayabiliyorsan ancak o zaman sevebilirsin.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    o anı yaşamak güzel güzel :D götürdü pastayı ipne :D

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sonunda sicmis resmen

Eğer bu anın içinde olabiliyorsan, şimdiyi bu an içinde her şeyiyle yaşayabiliyorsan ancak o zaman sevebilirsin.

bogazimiza kadar b.ka batmissak neyi yasayip neyi sevecegiz.
    kafana dayanmis bir 45lik celiginin soguklugunu da hissederken neyi yasayalim, neyi sevelim.
    bu tur hikayelere hep illet olurum, uyuz olurum. hayat dersi verme adi altinda hayattan sogutur beni.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Hocam hayat her zaman bize güzel şeyler yaşatmaz. Kaderinde ne varsa o olur. Hep aynı şekilde kötü şeyler yaşamayacaksın. Bugün birisi sana dayar çeliği yarın sen ona. O an da bile hayata güzel yönden bak. Adamın felsefesi güzel, anlayana...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    herkesin hayati kendinedir o zaman.
    birinin sonu mutlu biter bi laf koyar tarihe gecer
    birinin sonu boktan olur kimse hatirlamaz.

hayat felsefesi veren hikayelerin hicbirisi gercegi yansitmaz bana gore,
    adi ustunde hep hikayedir hep hikayedendir.

bu kadar hayat uzerine hikaye okudunuz nerde ne zaman isinize yaradi, kimin hayat felsefesini degistirdi, kimin hayatdaki beklentilerini arttirdi veya eksiltti.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Haklısın herkezin hayatı,tecrübeleri ve düşünceleri kendisine.
    Sen iyi ve doğru olanı yaptıktan sonra ismin hatırlanmıs yada hatırlanmamıs pek önemli değil.Nasıl olsa ebedi olan dünya değildir. Felsefesi olan hikayelerde de mesaj verende değil alandadır. Eğer o anda kendinden bir şeyler bulup pay çıkarabiliyorsan zaten gereken cevabı kendi içinde bulursun.
    Ve bu bir hikaye değil !

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    o ustanın götüne koyim ben yarak kafalı bi şehadet getirse ya cartayı çekiyon işte zırto..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek
    derin konularda bu pasta çok lezzetli falan derken düzgün bişe bekliyodum bu ne lan böle ben ihtimal vermiyorum böyle bişey olcağına zekeriya beyaz ın fıkralarına benzedi bence

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    TugrulBaba:
    o ustanın götüne koyim ben yarak kafalı bi şehadet getirse ya cartayı çekiyon işte zırto..
    ---
    Koy hacı :D

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler :D

λ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    :))) Ne hayat dersi ama :)))

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
Toplam Hit: 1435 Toplam Mesaj: 11