folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Bu Pc İle Modelleme Yapılır Mı ? Yapılmalı Mı ?

Bu Pc İle Modelleme Yapılır Mı ? Yapılmalı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Blender a yeni başladım 1-2 çizimi paylaşmıştım da zaten elimdeki ( şuan çizim yaptığım makina ) Asus n56v şu alet yani 

i7 3630 QM  işlemci

NVIDIA® GeForce® GT 650M bellekli 2GB/4GB DDR3 ekran kartı

yaptığım bir çalışma: 

Captain America 's Shield

http://i.hizliresim.com/rVn1XB.png

Render Süresi : 3dk 18 sn 

Sıcaklık Değerleri :

http://i.hizliresim.com/VLmDzq.png

Not: Tasarımı da yorumlarsanız sevinirim 

Not2: Benim amatörlüğümden de olabilir bilmiyorum ama o kalkan o kadar dabasit değilmiş.

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek

Hocam ekran kartım onboard milyon polygonluk sahnelerde bana mısın demedi götürdü beni, sendeki ile neler yapılır neler..

Modele gelince.. texture kullanmadın sanırım, polygon birleşimlerini de yine keskin bırakmışsın smooth yaparsan (yıldızı da) daha güzel görünecek.. ışık eksik kalmış bir de.

DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    Ceoden bunu yazdı

Hocam ekran kartım onboard milyon polygonluk sahnelerde bana mısın demedi götürdü beni, sendeki ile neler yapılır neler..

Modele gelince.. texture kullanmadın sanırım, polygon birleşimlerini de yine keskin bırakmışsın smooth yaparsan (yıldızı da) daha güzel görünecek.. ışık eksik kalmış bir de.

smooth u bulayım hocam 3 ışık kullandım bu sefer demekki ısık gucu az kaldı bakalım hocam tesekkürler 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı
    Ceoden bunu yazdı

smooth u bulayım hocam 3 ışık kullandım bu sefer demekki ısık gucu az kaldı bakalım hocam tesekkürler 

Blender'a hiç giriş yapmadım ama senin için bunu buldum;
    https://www.youtube.com/watch?v=XzDELGf-hp0
    olay 3D olunca komutların çoğu benzer kalıyor, software farklılığı olsa da.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    Ceoden bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı
    Ceoden bunu yazdı

Blender'a hiç giriş yapmadım ama senin için bunu buldum;
    https://www.youtube.com/watch?v=XzDELGf-hp0
    olay 3D olunca komutların çoğu benzer kalıyor, software farklılığı olsa da.

Sagolasin hocam incelicem sabah kalkınca 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam laptoplar render işleri için uygun aletler değil. Zaten normalde sıkış tıkış paketlenmiş bir cihazı bir de böyle tüm GPU/CPU bileşenlerini tam kapasite kullandıracak işlemlere tabi tutarsan o laptopu yakında eline alırsın. En basisitnden yakında GPU nun lehimleri soğuk lehim olur ekran kartın cortlar.

Bu bütün laptoplar için geçerli. Bu tür işler yapmak istiyorsan iyi soğutmalı bir masaüstü toplamalısın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

teşekkürler hocam

peki pc nin soğutucudur termal macun falan ihtiyacı var mıdır ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

yapacağın işe göre değişir o.

Nasıl bir render alacaksın? nasıl bir tasarım yapacaksın?

Büyük montaj bana göre 100 parça, kimine göre 100.000 parça.

Şu an notebook kullanıyorum, monster marka. quadro k5000m var üzerinde, birçok masaüstünden hatta masaüstü workstation'dan iyi çalışıyor.

Ekran kartı harici ve quadro olmalı notebook'da.

Tahmin ediyorum senin ekran kartın onboard, yani anakartın üzerine entegre. Bu da ısınıp soğuyunca arkadaşın dediği gibi soğuk lehim olmasına sebep olur.

Sıcak hava tabancasıyla ve flux'la ısıtırsın tamir olur ama ömrü uzun olmaz, yine olacaktır aynı sorun.

Bu işi profesyonel olarak yapıyorsan tavsiyem orta sınıf bir monster alıp ekran kartını da ebay'den bulup işine bakman olacaktır.

Kolay gelsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Şu an notebook kullanıyorum, monster marka. quadro k5000m var üzerinde, birçok masaüstünden hatta masaüstü workstation'dan iyi çalışıyor.

Tahmin ediyorum senin ekran kartın onboard, yani anakartın üzerine entegre. Bu da ısınıp soğuyunca arkadaşın dediği gibi soğuk lehim olmasına sebep olur.

Sıcak hava tabancasıyla ve flux'la ısıtırsın tamir olur ama ömrü uzun olmaz, yine olacaktır aynı sorun.

Bu işi profesyonel olarak yapıyorsan tavsiyem orta sınıf bir monster alıp ekran kartını da ebay'den bulup işine bakman olacaktır.

Kolay gelsin.

external gpu dan mı bahsediyorsun hocam anlayamadım tam olarak dışarıdan alma olayını

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam laptoplar render işleri için uygun aletler değil. Zaten normalde sıkış tıkış paketlenmiş bir cihazı bir de böyle tüm GPU/CPU bileşenlerini tam kapasite kullandıracak işlemlere tabi tutarsan o laptopu yakında eline alırsın. En basisitnden yakında GPU nun lehimleri soğuk lehim olur ekran kartın cortlar.

Bu bütün laptoplar için geçerli. Bu tür işler yapmak istiyorsan iyi soğutmalı bir masaüstü toplamalısın.

Profesyoneller max. 3 senede bir pc yeniliyor, ömürlük bir makine yerine yeni bir makine daha iyidir.. üstelik yazılımı öğrenme aşamasında ise üst düzey makineler oldukça gereksiz.
    şu anda 500 liralık birşey toplarsan sahip olacağın en düşük Ram 1-2GB olsun diyelim, ilk 3D Animation Movie sürüldüğünde dünya bu ram ile tanışmamıştır şirketin elindeki en fazla kaç olabilir ki?
    Bence işi büyütmeyin, yani en azından yazılımı öğrenme aşamasında..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Kolay gelsin.

external gpu dan mı bahsediyorsun hocam anlayamadım tam olarak dışarıdan alma olayını

yok hocam external'dan bahsetmiyorum.

Mesela bu kartı alıp takacaksın, ama pc'nin mxm slotunun olması ve kartı desteklemesi gerekiyor.

http://www.ebay.com/itm/Dell-Nvidia-Quadro-K3100M-4GB-GDDR5-MXM-GPU-Video-Card-P-N-XJPPG-PresitionM6800-/281798469976?hash=item419c7f6958

Toplam Hit: 1469 Toplam Mesaj: 11
3d modelleme laptop gt650m captain america shield