Bu PC Neden Reset Atıyor ?
-
Benim PC ara ara reset atıyor. Bazen 1 ay hiç bi şey olmuyor bazen de aynı gün içinde defalarca reset yiyorum. İşlemci sıcaklığı normal. Format atıyorum bi şey değişmiyor. Donanım çakışması olabilir mi ? Sistem şu ;
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi Service Pack 2
Anakart:
CPU Türü Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
Anakart Adı Asus P4P800-X (4 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
Anakart Çipseti Intel Springdale i865PE
Sistem Belleği 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Türü AMI (03/29/06)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM2)
İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9250 - Secondary (256 MB)
Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9250 (256 MB)
3D-Hızlandırıcı ATI Radeon 9250 (RV280)
Monitör LG 775FT Plus [17" CRT] (132468340)Sistem bu. Eksik bi şey yazmadım umarım :) Bu arada dikkatimi çeken genelde internetteyken reset atıyor. Misal 3Ds max gibi bu PC yi hayli yoracak bu programı rahatlıkla kullanabiliyorum. Ama netteyken reset atıyor. Tahribatı seviyor ama. Hiç tahribattayken reset atmadı :))
Anakartın sürücülerini netten indirip kurdum eksik kurmuş olabilir miyim ? Neden bu olabilir mi ?
Fikirlerinizi alayım ? :)
-
Fanlar çalışıyor. Pc yi yormakla da bi ilgisi yok. Sabah PC yi açınca da reset atabiliyor. Çok ilginç :((
-
dreamth bunu yazdı:
-----------------------------
Fanlar çalışıyor. Pc yi yormakla da bi ilgisi yok. Sabah PC yi açınca da reset atabiliyor. Çok ilginç :((
-----------------------------tıpkı eski arabamız gibi..ve benim pinleri eğilmiş ve düzeltilmiş celeron 1.7 pc gib..
-
ram veya hdd kontrol et.baska pc den al tak sorun bunlarda olmalı yüksek ihtimal.
-
Ramleri denedim ama HDD arızalı olabilir. Onu da bi kontrol edeyim
-
reset tuşuna basıyor olabilir misin hocam?
-
biosu bi resetle ve reset atma sıcaklıkdan olabilir bide işlemciden hdd kolay kolay böle bi hata vermez bence ramda yapmaz ama işlemci makineyi her hatasında resetler .(yazdıklarım benim tecrübelerimdir)
-
bendede aynı sorun vardı. nedeni işlemcinin çok fazla ısınması ve bilgisayar işlemci belli bir sıcaklığa ulaşınca pc kendiliğinden ya reset atar yada otomatik bi anda kapanır. fanla işlemcinin arasına termal macun sür düzelecektir:)
-
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum. İşlemciye termal macunu yeni sürdüm. Son olarak şunu soracam ; Benim eski anakartımda şu an kullandığım işlemci 50-60 dereceye kadar ısınnıyordu ama çalışıyodu reset falan atmıyodu performansı iyiydi. Bu ısı çok yüksek diye biraz soruşturdum. Biri bana dedi ki; "senin işlemcin zaten fazla ısınması ile bilinen bi işlemci, normal bu sıcaklıklar" dedi. Şimdi anakart değişti, bios ayarlarında reset sıcaklığı diye bi şey varmış acaba o mu düşük. Bu değere nereden bakıyoruz? Şu an işlemcim 43 derece ve biraz önce bilgisayarı yeni açmama rağmen reset yedim yine :(
-
BIOS'ta CPU&FAN ayarları olacak. Orda "Shut Down Temperature" ayarını 65'e getirmelisin. Ayrıca Anakartın ne kadar güç tükettiğine ve anakarta yanlış bağlanmış fan kablosu vs var mı bak, güç kaynağından da kaynaklanıyor olabilir.