folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Bu Sistem Aynı Anda Ne Kadar Kullanıcı Kaldırır ?

Bu Sistem Aynı Anda Ne Kadar Kullanıcı Kaldırır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Paylaşımlı hosting satın aldım. Sunucu Dell PowerEdge R210 II 16gb ram. %20 işlemci kullanma hakkım var.Sanırım tek çekirdeğin %20 si.Çok fazla bilgim yok bu konularda ama tek cekirdektir herhalde.Siteyi asp.net ile kodluyorum.Site soru_cevap sitesi gibi mesela kpss soruları ve cevapları gibi.

Her kullanıcı giriş yaptığı zaman veritabanından soru listesini static bir listeye çekiyorum.Sorulan soru bi daha sorulmasın diyede yine static olan bayrak diye bir listem var.Bayrak dizisinin tüm elemanları başlangıcta 0, diyelim 45 numaralı soru soruldu bayrak[45] i 1 yapıyorum.2 adet te buton var yenisoru ve cevap diye.Kullanıcı yeni soruya basınca yeni soru gelicek cevaba basınca cevap gelicek.Kullanıcılar sürekli olarak yenisoru ve cevap butonlarına basıcaklar acaba bu durumda kaç kullanıcı aynı anda sistemi rahat kullanabilir.

lrny.app
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Hocam eğer natro'dan vs. satın almadıysan ziyaretçi yoğunluğundan dolayı sitenin suspaned yemesi çok zordur.

Çünkü diğer hosting şirketleri çoğu konuda esnek davranabiliyorlar, birtek natro'da olağan üstü kasıntı bir sistem vardır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

hozzt dan satın aldım hocam. Ama sürekli server iş yapmış olmayacak mı?Daha önce web sitesi yapmak yada yönetmek gibi bir tecrübem yok ondan sorayım dedim.Aşagı yukarı bi sayı verilemez mi şu kadar kişiden sonra kasmaya başlar dıye.Birde veritabanı işlemi çok yok veritabanı işlemi fazla olsa sistemi daha fazlamı yorardı?

lrny.app
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Hocam eğer veritabanı işlemi yok ise çok fazla telaşlanmana gerek yok eğer çok iyi hit alırsan site az çok kendini belli eder zaten, etmese bile host firması seni uyarır bir üst pakete geçmen gerekiyor diye.

Ama daha önce host, site vs. işleriyle uğraşmadıysan zaten öyle birden günlük 10.000 kişi falan girmiyor siteye. 

Günlük 400 kişinin girdiği bir internet sitesi eğer kasıyorsa da öyle bi hosting olmasın daha iyi.

Database işleri yoğun bile olsa günlük minimum 500 tekil kotan vardır rahat ol :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

Kasmaz kasinca optimize edersin rahat ol simdilik

sırıtma la.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

saolun zaten günlük 500 tekil de yeter başlangıç için :)  bide bu asp.net in tasarım kısmında html kodlarını birleşik mi yazayım aralarda boşluk var onun sayfa açılışına etkisi nasıldır önemli mi?

lrny.app
Toplam Hit: 969 Toplam Mesaj: 6