Bu Sistem Win 7 64 Bit Kaldırır Mı?
-
intel core 2 duo t6600 işlemci 2.20ghz
sis mirage 3 sis 627 ekran kartı
3 gb ram
acaba bu sistem win7 64 bit için yeterlimidir?Bir de 64 bit kurmanın avantajı olurmu?
-
dalga geçiysun herhalde :D
bende pentium 4 3.06 ghz işlemci, 1,25 gb ram var ama köpekler gibi çalışıyo :D
-
estağfurullah :D işlemci tamamda 4 gb gb ram istiyor diye duydum nette bakktım her kafadan bi ses çıkıyor bir de burada sorayım dedim.bide ekran kartı paylaşımlı olduğundan sorun teşkil edermi acaba diye kıllanıyorum
-
sanmam ya 4gb ram istese kimse kullanmaz zaten onu :D
-
Tabiki çalışır,
-
win 7 çalıştırabilir hatta win7 64 biti de çalıştırabilir fakat 64bitin verimini alamazsın illa bu bilgisayar win 7 yükleyeceksen 32bit yükle.
bende acer aspire 5740g var i3 300m 2.13ghz işlemci 64bit mimarisi(x64) ve ramlerde 3gb ama 1066mhz
-
By1GKaL bunu yazdı:
-----------------------------
win 7 çalıştırabilir hatta win7 64 biti de çalıştırabilir fakat 64bitin verimini alamazsın illa bu bilgisayar win 7 yükleyeceksen 32bit yükle.
bende acer aspire 5740g var i3 300m 2.13ghz işlemci 64bit mimarisi(x64) ve ramlerde 3gb ama 1066mhz
-----------------------------hocam niçün alamasın verimini, işlemcisi 64 bit destekleyen bir işlemci ?
-
kur pişman olmazsın :)
-
64 bit mantıgı suna dayanır
64 bit bir işlem hacmi birimidir. Yani, işlemci her seferinde kaç 0 ve 1 okuyacak onu belirtir. Mevcut işlemcilerin çoğu 32 bittir, yani aynı anda 32 adet 0 ve 1 okurlar. 64 bit olunca 64 adet 0 ve 1 okurlar yani bu da 8 byte demektir. Aynı zamanda 2 adet 8 byte'lık değeri de işlemci bazında çarpabilmen demektir ki assembler gibi dillerde bunun hız açısından önemi büyüktür.
Şuanda birçoğumuz işlemcilerimizin 64 bit olmasına rağmen 32 bitlik işletim sistemi kullanıyoruz. Çünki kullandığımız programların birçoğu 64 bitlik yazılım değil.Bu nedenle stabil çalışma elde edilemiyor.Ama pek yakında 64 bit lik işletim sistemleri kullanmamız kaçınılmaz olacaktır cunku bir cok program hem 64 bit hem 32 bit destekli cıkarılıyor.
ornegın kendı kulandıgım t9600 ıslemcılı bılgısayarda google chrome bıle kasma yapabılıo bunun sebebı 64 bıt olmaması bunun gibi durumları farkedersın azcık takıla takıla gıder :D
3 gb ram 64 bit desteklemez diye bisey yok asıl mesele su 32 bit maxımum 3 gb ram destekler.3 gb yukarısını kullanabılmek ıcın 64 bit kullanmak gerekır. Yani 64 bıt olsun dıe en az 4 Gb olcak kuralı yoktur.Alttakı resımde bıraz yardımcı olacaktır umarım

-
teşekkür ederim hepinize kararı verdim zaten win7 ye format çekecektim 64 bit indirip onunla çekeyim. :)
edit : araştırıken buldum sistemin win7 32 veya 64 bit için uyumlu olup olmadığını bi program ile öğrenebiliyoruz linki:http://windows.microsoft.com/en-us/windows/downloads/upgrade-advisor