Bu Site Bilgisayarınıza Zarar Verebilir
-
Google sitemi fişlemiş.Bu konuda nette birsürü döküman var hepsini okudum.Tahribat'ta da bazı arkadaşlar aynı sorunu yaşamış.Yalnız anlamdığım sitemde iframe kodunu nasıl bulacam ? En altta yok.Nasıl aratim.Bloogger kullanıyorum.Hiçbir değişiklik yapmadan google'a tekrar inceleme talebinde bulundum.Ama zararlı içeriği temizlemeden düzelmiyecek herhalde ?
-
kaynak kodu değiştirme şansın varsa ctrl+f den arat sonra gereken işlemleri yaparsın
-
tmm aratim da neyi aratim hocam ?
-
<iframe> kodunu arat. Bulduktan sonra yabancı bi site ismi olcak ona göre yap işlemleri
-
iframe yada .js virüsü bulunmakta sitende <iframe></iframe> arasında olan kodu tum asp yada php dosyalarından sil sonra ftp şifreni değiştir. sonra bilgisayarına güncel bir antivirüs kur oyle upload et ve ftp programına kesinlikle ftp şifreni kayıt etme ayrıca .js virüsü basecode64 ile şifrelenmiş olabilir index.php de en altta bulunan 2 satır olur genelde. tum dosyalarına bakmalısın
-
<iframe ile başlayan 1 tane kod var ama onların siteme ait olduğunu düşünüyorum.
<iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize blogger-comment-from-post' frameborder='0' height='410' id='comment-editor' name='comment-editor' src='' width='100%'/>
<data:post.friendConnectJs/>
<data:post.cmtfpIframe/>Bunun dışında html tagının sonunda bir kod ya da yabancı bir site ismi bulamadım ben.Mutlaka birşey olmalı ki site zararlı bulunmuş.
-
Dün anti virüs ve anti spyware programlarımı update ettim ve komple tarama gerçekleştirdim.Birşeyler buldu ve hepsini sildim.ccleaner'la çerezleri ve kayıt defterini temizledim.Blogger şifremi değiştirdim ve kayıt etmedim..
İframe kodunu bulamıyorum.Sadece yukarda verdiğim kod var.O da sitenin bir witget'i...
-
blogandaki eklentileri kaldırıp özellikle son eklediklerini yeniden google basvur derim.
-
2 hafta içinde kodlarla herhangi bir işim olmadı.Sadece 2 gün önce ayarlardan sayfa üst bilgisinde bir değişiklik yapmıştım.Üstbilgiye link vermiştim.O da hemen aklıma geldi ve düzelttim zaten.