Bu Siteleri Kim Yaptı?
-
beyler s.a cümleten hayırlı akşamlar bir şey danışacaktım ben baktım ama bulamadım zizigo, sporena, sporcum gibi web siteleri altyapı olarak ne kullanıyorlar ve hangi firmayla çalışıyorlar bilgisi olan varmı? Aydınlatabilirseniz, şimdiden teşekkür ederim.
-
Hocam böyle büyük siteleri yani reklamı olan siteleri genelde hazır sistem ile edit leme security pack filan uraşmazlar, gider bir web tasarım firmasına basar parayı sıfırdan Tasarım & kodlama işlemini yaptırır.
EDİT: Yapan firma sonradan , sistemi bitmiş halde host'a transfer eder , elle veya otomatik programlarla bilindik , sistem açıklarını , xss&rfi&lfi&sql vs. birçok açığı taratır ve açık bulunan kısmı düzeltir ellerinden geldikçe sistem açığını en aza indirirler. ama %100 güvenli yapamazlar sitenin server güvenliğini ise kendi reseller'larından sağlarlar yani serverdan siteye atlama olayını kısıtlarlar. Yani genelde alt yapı kullanılmaz , kendileri sıfırdan para karşılığı kodlatırlar ya da kendi elemanlarına yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
-
edit: script olarak kastetmişsin heralde yanlış anlamışım
-
MiLK bunu yazdı:
-----------------------------beyler s.a cümleten hayırlı akşamlar bir şey danışacaktım ben baktım ama bulamadım zizigo, sporena, sporcum gibi web siteleri altyapı olarak ne kullanıyorlar ve hangi firmayla çalışıyorlar bilgisi olan varmı? Aydınlatabilirseniz, şimdiden teşekkür ederim.
-----------------------------
-
Opencart yazılımı ile benzer şeyler yapılabilir.
-
bazı projelerde ben de çalıştığım ve arkadaşlarımın da çalıştığı projeler olduğundan biliyorum..
enmoda, desa storefront
trendyol, bonvagon ablecommerce
kimse dediğinz gibi 0dan birşey yazmıyor.
-
sims bunu yazdı:
-----------------------------bazı projelerde ben de çalıştığım ve arkadaşlarımın da çalıştığı projeler olduğundan biliyorum..
enmoda, desa storefront
trendyol, bonvagon ablecommerce
kimse dediğinz gibi 0dan birşey yazmıyor.
-----------------------------
evet çoğu firma öyle. örneğin bir wordpress altyapısını öyle bir düzenliyorlar ki.. -
Doğru adamı buldun oda ben kardeş e-ticaret işindeyım ne yazılımcı tasarımcı gördüm lazım ise sana hemen yarımcı olurum kesene göre hazır paketler var başlangıçta tavsiyem ulaş bana
trendyol
modadurumu
modamaker
limango
vs. hepsi kiminle ne yapmış bilgim dağilinde.
-
bnurullah bunu yazdı:
-----------------------------Doğru adamı buldun oda ben kardeş e-ticaret işindeyım ne yazılımcı tasarımcı gördüm lazım ise sana hemen yarımcı olurum kesene göre hazır paketler var başlangıçta tavsiyem ulaş bana
trendyol
modadurumu
modamaker
limango
vs. hepsi kiminle ne yapmış bilgim dağilinde.
-----------------------------zizigonun çalıştığı firma lazım hocam, ya da kendileri mi yapmışlar onu merak ediyorum.
-
Salı günü söylüyorum soruşturalım bakalım