folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bu Sorun Beni Deli Ediyor. (CRC Hatası. Dosya Bozuk)

Bu Sorun Beni Deli Ediyor. (CRC Hatası. Dosya Bozuk)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

Sorun şu:    Internetten az önce win8.1.iso çektim rarlı.. dvd yapayım dursun hesabı.. fakat dosyayı rardan çıkarmaya kalktığımda aşağıdaki sorunu alıyorum ve bunu birçok rar'da yaşıyorum bazen. Hata şu: (Win81ALL.ISO dosyasında CRC hatası. Dosya bozuk) diyor ve dosyayı çıkarmıyor....

Bu hatayı bazen birçok rarda alabiliyorum amasorun rardan kaynaklı değil onuda biliyorum. aynı rar dosyayını aynı siteden başka pc de denediğim zamanlar olmuştu fakat sorunsuz birşekilde hallettim.. bunun sebebi ne olabilir.. pc katili olmam an meselesi.

Edit:  HDD ile bir ilgisi olabilirmi yoksa RAM veya başka bir donanım ile ilgisi, yada Winrar sürümü ile ilgisi?

Frisky...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

7 ziple cıkarmayı denedin mi?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eksik indirmiş olabilirsin belki de indirme esnasın da internet gitti geldi o arada yüklemeye devam etti ama dosya bozmuş olabilir sercanın dediği gibi zip7 ile dene hocam

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı

7 ziple cıkarmayı denedin mi?

denedim kanka onuda denedim yine aynı sorun.

Frisky...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    YasamaK bunu yazdı

Eksik indirmiş olabilirsin belki de indirme esnasın da internet gitti geldi o arada yüklemeye devam etti ama dosya bozmuş olabilir sercanın dediği gibi zip7 ile dene hocam

dosyayı IDM ile çektim turbobit üzerinde.. üstelik premium hesabımda var.. ama bu sorunu genelde hep yaşıyorum

Frisky...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Bunun sebebi genelde dosyadan kaynaklı, eksik inmiş gibi. Başıma gelen bir olay;

Browserdan 250mb dosya indirirken sıkıldım tv açtım, güç seçeneklerini düzenlememişim beklemeye aldı kendini makina önemsemedim.

Bitmiştir diye baktığımda gerçekten bitmişti ama rar açmaya çalışırkan dosya hatalı uyarısı verdi. Tekrar denedim ve başında durdum, sorun olmadı.

Bunun gibi birşey olabilir.

Errare Humanum Est
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

illa eksik veya bozuk inmeden kaynaklanacak diye bir şey yok.

upload eden tam upload edememiş de olabilir bir ihtimal.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

7ziple çıkarttığımda dosyayı silmemiş... fakat sorun çıkartırmı, hata varmı yokmu diye şuan vmware üzerinden test ediyorum..... kurulum aşamasında..

Edit: BİNGO ! 

GordonFreeman tarafından 09/Kas/13 20:54 tarihinde düzenlenmiştir

Frisky...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı

7ziple çıkarttığımda dosyayı silmemiş... fakat sorun çıkartırmı, hata varmı yokmu diye şuan vmware üzerinden test ediyorum..... kurulum aşamasında..

Hocam crc hatası dosyanın bozuk olduğunu gösterir. Ya sen indiriken eksik indirmişsin, ya da upload eden eksik veya hatalı upload etmiş. Repair record yoksa dosyada crc hatasını çözemezsin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı

Hocam crc hatası dosyanın bozuk olduğunu gösterir. Ya sen indiriken eksik indirmişsin, ya da upload eden eksik veya hatalı upload etmiş. Repair record yoksa dosyada crc hatasını çözemezsin.

bende öyle düşünmeye başladım artık.. başka biyerden çekiyorum şuan umarım sıkıntı çıkmaz

Frisky...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

torrentten ingilizcesini çekeceksin, türkçe yamasını kurmak zaten çok basit.

bu devirde turbobit mi kalmış hacım

Toplam Hit: 1456 Toplam Mesaj: 11