folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bu Ülkede Her Vatandaşa 5 Bin TL Verilecek

Bu Ülkede Her Vatandaşa 5 Bin TL Verilecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    Bu%20ülkede%20her%20vatandaşa%205%20bin%20TL%20verilecek
    07 Ekim 2013 Pazartesi 09:03

Bu ülkede her vatandaşa 5 bin TL verilecek

İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar verilmesi için referandum yapılacak. Evet oyu çıkarsa herkes koşulsuz olarak maaşa bağlanacak...

Gelişmiş sosyal devlet imkanları sunmasıyla ünlü olan İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar (5 bin 600 TL) garanti maaş verilmesi konusunu referanduma götürmek için yeterli imza toplandı. Referandumdan olumlu sonuç çıkarsa devlet tarafından koşulsuz olarak herkese aylık olarak 2 bin 800 dolar verilecek.

Toplanan 100 bin imza ile, referandum yapılması kesinleşti. Bir halk komitesi tarafından hazırlanan öneri, ekonomik kriz sonrası ücretlerde yaşanan dengesizliğe bir tepki olarak doğdu. Maaşlardaki adaletsizlikten rahatsız olan komite, tüm halkın ekonomik güvencesinin olmasını hedefliyor.

---------------------

doğru mu lan bu :(

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

ben isviçre göçmeniyim

c0nverse tarafından 07/Eki/13 16:11 tarihinde düzenlenmiştir

Converse giyen uzaylı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi isviçrede yaşayan arkadaşla konuşuyorum, bu haberi gördüm sabah, sordum ona da . diyo zaten vardı bu ama daha önce 1800 frank civarıymış sonra 2300 frank a yükseltiyor. ama bunun şartı varmış. işsiz olacaksın ve sürekli iş araman gerekiyormuş. ayrıca iyi maaşlı bir iş bulduğunda mesela 10 bin frank, o zaman aldığın parayı %2-3 faizle geri ödüyormuşsun. 

bizim ülkemizdeki haberler ortalığı karıştırmak için sallıyorlar ama işin aslı bu.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    Okul okusak bile verecekler mi acaba? Sartlari neler arastirmak lazim.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

şimdi isviçrede yaşayan arkadaşla konuşuyorum, bu haberi gördüm sabah, sordum ona da . diyo zaten vardı bu ama daha önce 1800 frank civarıymış sonra 2300 frank a yükseltiyor. ama bunun şartı varmış. işsiz olacaksın ve sürekli iş araman gerekiyormuş. ayrıca iyi maaşlı bir iş bulduğunda mesela 10 bin frank, o zaman aldığın parayı %2-3 faizle geri ödüyormuşsun. 

bizim ülkemizdeki haberler ortalığı karıştırmak için sallıyorlar ama işin aslı bu.

bizim ülkemizdeki haberciliği sikim!

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

eskiden verilen 1800 frankın 700-800 frankı ev yardımı, 500 frankı yemek yardımı, 300 frankı sağlık sigortası, telefon, kıyafet ve ev sigortası için de 100 er frank veriliyormuş.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Bu bir nevi işsizlik parası herhalde... türkiye de yaşam şartlarına göre 600-700 tl mi?? isvicrenin de yaşam şartlarına göre o kadar olması normal..

Karıştırmıyorsam bu adamlar dış ülkelerden bildigin çöp alıyorlar, enerjine dönüştürmek için :)

_Dert_ tarafından 07/Eki/13 16:29 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

ya zaten aksi durumu hangi ülkenin ekonomi kaldırır :) adam işsizlik maaşı veriyo işte iyi bi işe girdin mi de geri alıyo mantıklı olarak :) 
    bizde taş düşse bi yere uzaylılar saldırdı meteor fırlattılar bize diye haber çıkar :d

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

isvicrenin olayi sigortada 2500franka kadar olan hastalik ücretlerini kendiniz ödemek zorundasiniz. onun üstünü devlet ödüyor. kiralar desen ztn 1500 franka tek oda bir yer anca bulursun. pek öyle bu parayi alim rahatima bakar yatarim demez isvicrelerin cogu cünkü biraz iyi bir is bulsa alcagi maas 13bin frank falan oluyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    paduwan bunu yazdı

isvicrenin olayi sigortada 2500franka kadar olan hastalik ücretlerini kendiniz ödemek zorundasiniz. onun üstünü devlet ödüyor. kiralar desen ztn 1500 franka tek oda bir yer anca bulursun. pek öyle bu parayi alim rahatima bakar yatarim demez isvicrelerin cogu cünkü biraz iyi bir is bulsa alcagi maas 13bin frank falan oluyor.

o zaman isviçre vatandaşı olup başka yerde yaşamak lazım :D

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 1174 Toplam Mesaj: 10