Bu Ülkede Her Vatandaşa 5 Bin TL Verilecek
-
07 Ekim 2013 Pazartesi 09:03Bu ülkede her vatandaşa 5 bin TL verilecek
İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar verilmesi için referandum yapılacak. Evet oyu çıkarsa herkes koşulsuz olarak maaşa bağlanacak...Gelişmiş sosyal devlet imkanları sunmasıyla ünlü olan İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar (5 bin 600 TL) garanti maaş verilmesi konusunu referanduma götürmek için yeterli imza toplandı. Referandumdan olumlu sonuç çıkarsa devlet tarafından koşulsuz olarak herkese aylık olarak 2 bin 800 dolar verilecek.
Toplanan 100 bin imza ile, referandum yapılması kesinleşti. Bir halk komitesi tarafından hazırlanan öneri, ekonomik kriz sonrası ücretlerde yaşanan dengesizliğe bir tepki olarak doğdu. Maaşlardaki adaletsizlikten rahatsız olan komite, tüm halkın ekonomik güvencesinin olmasını hedefliyor.
---------------------doğru mu lan bu :(
-
ben isviçre göçmeniyim
c0nverse tarafından 07/Eki/13 16:11 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi isviçrede yaşayan arkadaşla konuşuyorum, bu haberi gördüm sabah, sordum ona da . diyo zaten vardı bu ama daha önce 1800 frank civarıymış sonra 2300 frank a yükseltiyor. ama bunun şartı varmış. işsiz olacaksın ve sürekli iş araman gerekiyormuş. ayrıca iyi maaşlı bir iş bulduğunda mesela 10 bin frank, o zaman aldığın parayı %2-3 faizle geri ödüyormuşsun.
bizim ülkemizdeki haberler ortalığı karıştırmak için sallıyorlar ama işin aslı bu.
-
Okul okusak bile verecekler mi acaba? Sartlari neler arastirmak lazim.
-
unbalanced bunu yazdı
şimdi isviçrede yaşayan arkadaşla konuşuyorum, bu haberi gördüm sabah, sordum ona da . diyo zaten vardı bu ama daha önce 1800 frank civarıymış sonra 2300 frank a yükseltiyor. ama bunun şartı varmış. işsiz olacaksın ve sürekli iş araman gerekiyormuş. ayrıca iyi maaşlı bir iş bulduğunda mesela 10 bin frank, o zaman aldığın parayı %2-3 faizle geri ödüyormuşsun.
bizim ülkemizdeki haberler ortalığı karıştırmak için sallıyorlar ama işin aslı bu.
bizim ülkemizdeki haberciliği sikim!
-
eskiden verilen 1800 frankın 700-800 frankı ev yardımı, 500 frankı yemek yardımı, 300 frankı sağlık sigortası, telefon, kıyafet ve ev sigortası için de 100 er frank veriliyormuş.
-
Bu bir nevi işsizlik parası herhalde... türkiye de yaşam şartlarına göre 600-700 tl mi?? isvicrenin de yaşam şartlarına göre o kadar olması normal..
Karıştırmıyorsam bu adamlar dış ülkelerden bildigin çöp alıyorlar, enerjine dönüştürmek için :)
_Dert_ tarafından 07/Eki/13 16:29 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
ya zaten aksi durumu hangi ülkenin ekonomi kaldırır :) adam işsizlik maaşı veriyo işte iyi bi işe girdin mi de geri alıyo mantıklı olarak :)
bizde taş düşse bi yere uzaylılar saldırdı meteor fırlattılar bize diye haber çıkar :d -
isvicrenin olayi sigortada 2500franka kadar olan hastalik ücretlerini kendiniz ödemek zorundasiniz. onun üstünü devlet ödüyor. kiralar desen ztn 1500 franka tek oda bir yer anca bulursun. pek öyle bu parayi alim rahatima bakar yatarim demez isvicrelerin cogu cünkü biraz iyi bir is bulsa alcagi maas 13bin frank falan oluyor.
-
paduwan bunu yazdı
isvicrenin olayi sigortada 2500franka kadar olan hastalik ücretlerini kendiniz ödemek zorundasiniz. onun üstünü devlet ödüyor. kiralar desen ztn 1500 franka tek oda bir yer anca bulursun. pek öyle bu parayi alim rahatima bakar yatarim demez isvicrelerin cogu cünkü biraz iyi bir is bulsa alcagi maas 13bin frank falan oluyor.
o zaman isviçre vatandaşı olup başka yerde yaşamak lazım :D