folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Üniversitelerin Durumunu Öğrenmek İstiyorum ..!

Bu Üniversitelerin Durumunu Öğrenmek İstiyorum ..!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Beyler şimdi tercih zamanı ya benim de düşündüğüm üniversiteler Kırıkkale, afyon, çankaya üni, atılım, abant izzet üni (bolu) Bu ünilerin durumu nasıl harçları kampüsleri ulaşımı yurdu okum aimkanları cartı curtu işte ....

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

bolu öğrenci şehridir kampüs merkezde ve gölköyde var gölköye servisler var onlarla gidiosun güzel yerdir kaç üniden git mangal yap XD ve bolu küçük şehir yürüyerek her yere gidebilirsin.. 

fakat küçük olduğu için gezip tozacak fazla yer yok bu da seni ders çalışmaya itecektir :D .. yurtlar var işte eğer eve çıkmak istersen biraz pahalı ücretler 

ama bi kaç arkla birleşip eve geçebilirsin kışın çok zorluk çekersin o yüzden mutlaka yurt olaylarına bak.. 

üniversite çok sağlamdır verdiği eğitim güzeldir arada sırada aktivitelerde oluyo işte yaza doğru.. 

afyonda 2 gün kaldım 2 gün kaldığım kadarıyla bolunun ziplenmiş hali orası xD boludan küçük yani şehir merkezi.. fiyatlar ucuz afyonda boludan daha ucuz

afyonda yurt imkanlarıda var hatta ben orda pansiyonda kaldım günlüğü 15 milyon öğrenci için idealdi .. yalnız kışın orda da zorluk çekersin..

çankaya üni atılımı ilk başta tercih et. daha sonra sırasıyla bolu afyon die geçersin hangisi denk düşerse.. 

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Afyon da sosyal yaşam pek yoktur gıda çok ucuzdur. evde yaşayacaksan rahat yaşarsın yurtda kalacağım diyorsan ahmet necdet sezer kampüsündeki kyk yurtlarını tavsiye ederim yeni yapıldı özel yurtdan daha konforlu 4 kişilik odalar yatak tipi ranza değil komidin gardolap felan ama 2 yıllık tercih edeceksen seni merkez yurda atarlar orayı da bok götürüyo :)

4 yıl kaldım Afyonun yerlisi bir sürü arkadaşım var ilk para kazanmamı bu şehirde yaptım insanları biraz soğuktur ama sen serseri gibi davranmadığın sürece hepsi iyidir:P ben mezun oldum hala özlüyorum hele o türkiyede eşi olmayan sucuk dönerini :)

Büt yoktur yaz okulu vardır herkes yaz okuluna kalır bizim bölüm 1.si bile yaz okuluna geliyordu gelişmekte olan üniversite para lazım :) 

Ben tavsiye ederim

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek

Abant İzzet Baysal'da okudum ben..

Türkiye'nin en güzel kampüsüdür. Ancak sadece güzel olan kampüs. Ormanın içinde gölün kenarında İzzet Baysal'ın paraları ile yapılmış tam bir avrupai üniversite... Kuruluşunda ODTÜ yardım etmiş ve tüm enteresan hocalarını buraya yollamış. Gerçekten akademik olarak yüksek seviyede hocaları var ancak sorunlular :) AİBÜ ayrıca ingilizce.. BESYO'su İngilizce oldugu için hep millilerin okudugu yerdir. ABD ile ortak anlaşmaları olan bir kaç üniversiteden biri.. Elbette erasmus Socrates gibi programlardan da öğrencileri yararlanıyor. yani verdiğin cüzi miktar ile ABd ve AB ülkeleri hayal değil. Bunlar güzel yanları.. Kötü yanları ise bolunun çok ufak bir şehir olması. Yemek kültürünün olmaması. Öğrencinin yiyebileceği seviyedeki herşey el yakıyor, karnın doymuyor ve yiyemiyorsun. Barınma sorunu.. Kampüs içinde vakfın şehir merkezinde is KYKnın yurtları mevcut. Özel yurtlar da mevcut. Ancak yetersiz. Ev düşünürsen eğer oldukça pahalı olduğunu sen de göreceksin. sobalı 2+1 eve 500 milyon istediklerinde lanet edeceksin. Bolu ayrıca çok pahalı bir yer.. Mesela ben memleketimde iyi yerinden eti 9milyona alırken orada 3 sene önce 22.500 dü etin özel olmayan yeri.. Halkı ile geçinmek çok zordur gerçekten garip bir yönü var. Öğrenciyi kesinlikle sevmezler. Boluyu bozduklarına inanırlar. Halbuki en tanınmışlar hep boluludur :D   Bunun yanında oldukça sosyaldir ama yine de canın sıkılır. Ha bu arada kız sayısı erkeklerin3 katıdır hele bir de kampüsteki yurtlarda kalırsan kızların erkeklerden 9 kat fazla olduğunu görürsün.. Abi canımız sıkılıyodu böle şelerle uğraşıyoduk. Kız arkadaşın olursa değme daha keyfine.. Al götür ormana :D Ha şu da var.. AİBÜ Türkiyenin tek vakıf destekli üniversitesidir. Yaz okulu da vardır yani geçemezsin yaz okuluna kalır para saçarsın :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    bu arada şehir merkezinden kampüse karaköy dolmuşları ulaşımı sağlar. tekeldir o yüzden istedikleri zammı yaparlar.. bolu mafyası vardır.. o yuzden herşey tekeldir ve pahalıdır.. 1 milyon liraya 20 000 öğrenci taşınır.. sadece gidiş.. yani tek gidişin gelişin 2 milyon lira.. yurtların yemekleri güzel değil.. lokantaların da..  en çok öğrenci topluluğunun olduğu yerdir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Beyler şimdi tercih zamanı ya benim de düşündüğüm üniversiteler Kırıkkale, afyon, çankaya üni, atılım, abant izzet üni (bolu) Bu ünilerin durumu nasıl harçları kampüsleri ulaşımı yurdu okum aimkanları cartı curtu işte ....
    -----------------------------

Kırıkkale, afyon... bunlardansa AİBÜye git.. üniversite harçları devlet üniversitelerinde değişmez. Katkı kredisi çıkarsa çok cüzzi bir bir miktara okursun.

Toplam Hit: 998 Toplam Mesaj: 6