Bugatti Veyron Belgeseli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=JHXisSFsxbg

İzleyince şok oldum. Nasıl bir araç bu böyle?

Herşeyi tamamen el yapımı. Kaynakları dahil el yapımı.

Vidaları dahil titanyum ve tanesi 100 dolar

3000 beygir güç üretiyor fakat 2000 beygir ısı ile kayboluyor. Araçta 10 tane radyatör var.

407 km/h hıza ulaşıyor.

Bu nasıl bir teknolojidir arkadaş böyle?

Arabalara ilgisi olan arkadaşlar mutlaka izlemelidir.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

Daha önce izledim arabalar 2 ye ayrılır Bugatti ve digerleri

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Isin icinde Alman teknolojisi olunca sonuc böyle oluyo.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

çok iyi araba geçen kullandım inanılmaz süratlı hava freni zaten ayrı bir mühendislik tavsiye ederim nfs hot pursuit 2010 yazarsanız oyunu bulabilirsiniz 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bu alet maliyetinden ucuza satılıyomuş, geçenlerde bununla ilgili bi yazı okumuştum

adamlar sadece prestij için üretiyo sanırım

black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    adeleks bunu yazdı

çok iyi araba geçen kullandım inanılmaz süratlı hava freni zaten ayrı bir mühendislik tavsiye ederim nfs hot pursuit 2010 yazarsanız oyunu bulabilirsiniz 

Hocam benim bugatti de tahta da iyi de halıda yavaş gidiyor ya 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Pagani belgeseli var onu da izleyebilirsin.

https://m.youtube.com/watch?v=QbtCHuclk04

Guzel belgesel ancak kaliteden ziyade ego gördüm ben (pagani için diyorum) amca tasarım üretim aşamalarında sanatsal sancılar çekiyor. 

Bugattinin üretimi durduruldu diye okumuştum bi yıl önce yazık olmuş.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Edit: Bu da Almanmış .)

Tayga tarafından 27/Eki/16 01:06 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tek vidası 100 dolarsa ben bi vida rica edebilir miyim lazımda ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

bu alet maliyetinden ucuza satılıyomuş, geçenlerde bununla ilgili bi yazı okumuştum

adamlar sadece prestij için üretiyo sanırım

Hayır hocam o senin gördüğün kısmı. 

Bir arkadaşım Mercedes firmasında çalışıyor ve onun ağzından dinlediğim şudur ki, bu tür konsept araçlarda firmalar yapabildikleri en üst düzey teknolojileri deniyorlar ve olumlu sonuç alınan özellikleri mevcut piayasa araçlarına uygulayarak yeni nesil teknoloji satıyorlar. Yani Bugatti aslında Alman'ların teknoloji denemelerinin geldiği son nokta ve sizin bindiğiniz diğer Alman araçları ise Bugatti geliştirilirken elde edilen teknolojilerin alt performans sınıfına uyarlanmasıdır.

Olayın teknik kısmına biraz cahilim ama şöyle devam ediyor; örneğin 2005 model 1.6 motor bir Volkswagen ile 2016 model 1.6 motor bir Volkswagen arasındaki yakıt sarfiyat farkı aşılması mümkün olmayan bir uçurumdur. Bu gibi gelişimleri yapabilmek, nasıl yapılacağını keşfedebilmek için ise Bugatti gibi bir deney hayvanı üretiliyor ve o hayvani arge için harcanan para da tabiki maliyetini aşan bir bütçe açığa çıkarıyor.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

3000 beygir ama 1000 beygirlik güç üretiyor. yani enerjinin %66 sı kayıp. Başka bir konuda görmüştüm tesla enerjinin %10 kayıp ediyor. Bu da verimlilik konusunda arada dağlar kadar fark var. Demek istediğim artık patlamalı arabalara hurda gözüyle bakıyorum. model S p100d modeli şuan 750 beygir. Ferrariyle fln çeyrek mil yarışlarına bakıyorum model S hepsini geçiyor :)

bugatti, mühendislik harikası olabilir ama artık patlamalı motor teknolojisi çağ dışı kaldı.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
Toplam Hit: 1293 Toplam Mesaj: 11
araba araba bugatti veyron