Bugatti Veyron Belgeseli
-
https://www.youtube.com/watch?v=JHXisSFsxbg
İzleyince şok oldum. Nasıl bir araç bu böyle?
Herşeyi tamamen el yapımı. Kaynakları dahil el yapımı.
Vidaları dahil titanyum ve tanesi 100 dolar
3000 beygir güç üretiyor fakat 2000 beygir ısı ile kayboluyor. Araçta 10 tane radyatör var.
407 km/h hıza ulaşıyor.
Bu nasıl bir teknolojidir arkadaş böyle?
Arabalara ilgisi olan arkadaşlar mutlaka izlemelidir.
-
Daha önce izledim arabalar 2 ye ayrılır Bugatti ve digerleri
-
Isin icinde Alman teknolojisi olunca sonuc böyle oluyo.
-
çok iyi araba geçen kullandım inanılmaz süratlı hava freni zaten ayrı bir mühendislik tavsiye ederim nfs hot pursuit 2010 yazarsanız oyunu bulabilirsiniz
-
bu alet maliyetinden ucuza satılıyomuş, geçenlerde bununla ilgili bi yazı okumuştum
adamlar sadece prestij için üretiyo sanırım
-
-
Pagani belgeseli var onu da izleyebilirsin.
https://m.youtube.com/watch?v=QbtCHuclk04
Guzel belgesel ancak kaliteden ziyade ego gördüm ben (pagani için diyorum) amca tasarım üretim aşamalarında sanatsal sancılar çekiyor.
Bugattinin üretimi durduruldu diye okumuştum bi yıl önce yazık olmuş.
-
Edit: Bu da Almanmış .)
Tayga tarafından 27/Eki/16 01:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Tek vidası 100 dolarsa ben bi vida rica edebilir miyim lazımda ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
bu alet maliyetinden ucuza satılıyomuş, geçenlerde bununla ilgili bi yazı okumuştum
adamlar sadece prestij için üretiyo sanırım
Hayır hocam o senin gördüğün kısmı.
Bir arkadaşım Mercedes firmasında çalışıyor ve onun ağzından dinlediğim şudur ki, bu tür konsept araçlarda firmalar yapabildikleri en üst düzey teknolojileri deniyorlar ve olumlu sonuç alınan özellikleri mevcut piayasa araçlarına uygulayarak yeni nesil teknoloji satıyorlar. Yani Bugatti aslında Alman'ların teknoloji denemelerinin geldiği son nokta ve sizin bindiğiniz diğer Alman araçları ise Bugatti geliştirilirken elde edilen teknolojilerin alt performans sınıfına uyarlanmasıdır.
Olayın teknik kısmına biraz cahilim ama şöyle devam ediyor; örneğin 2005 model 1.6 motor bir Volkswagen ile 2016 model 1.6 motor bir Volkswagen arasındaki yakıt sarfiyat farkı aşılması mümkün olmayan bir uçurumdur. Bu gibi gelişimleri yapabilmek, nasıl yapılacağını keşfedebilmek için ise Bugatti gibi bir deney hayvanı üretiliyor ve o hayvani arge için harcanan para da tabiki maliyetini aşan bir bütçe açığa çıkarıyor. -
3000 beygir ama 1000 beygirlik güç üretiyor. yani enerjinin %66 sı kayıp. Başka bir konuda görmüştüm tesla enerjinin %10 kayıp ediyor. Bu da verimlilik konusunda arada dağlar kadar fark var. Demek istediğim artık patlamalı arabalara hurda gözüyle bakıyorum. model S p100d modeli şuan 750 beygir. Ferrariyle fln çeyrek mil yarışlarına bakıyorum model S hepsini geçiyor :)
bugatti, mühendislik harikası olabilir ama artık patlamalı motor teknolojisi çağ dışı kaldı.