folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bülbül Dinlemek Nedir?

Bülbül Dinlemek Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

Patrona Halil isyanının sebeplerinden birisi de Padişahla Sadrazamın Davutpaşa Sarayı bahçelerine gidip bülbül dinlemesiymiş

bülbül dinlemek ne olabilir müridler? ötmesinmi bülbüller?

http://www.itusozluk.com/image/bulbul_31759.jpg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Bulbul mu kanarya mi bilemem ama aklima soyle bir sey geldi o donemde belki de padisah ile sadrazam sazli sozlu alemleri cok seviyorlarsa ve bulbul sesli kadin sesleri sarayin bahcesinden tasiyorsa mecaz anlamda bulbul sesi dinliyorlardi diye bir deyim uretilmis olabilir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

PasakliTanrica bunu yazdı:
    -----------------------------

Bulbul mu kanarya mi bilemem ama aklima soyle bir sey geldi o donemde belki de padisah ile sadrazam sazli sozlu alemleri cok seviyorlarsa ve bulbul sesli kadin sesleri sarayin bahcesinden tasiyorsa mecaz anlamda bulbul sesi dinliyorlardi diye bir deyim uretilmis olabilir.

Hocam nerden buldun bu konuyu googleda araştırma yapayım dedim bu sayfa çıktı meğersem 1 temmuzda açılmış ancak farkedebildim.

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

caps vererek bizi aydınlatman çok iyi oldu

All is well
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

valla iki erkek bağa bahçeye gidiyosa düzenli olarak, var bu işte bi ipnelik derim ben.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam Yeniçeriler kazan kaldırırken sebep de "Hoşafın yağının eksik olması" imiş. Araştırırsan hikayesini bulursun :) Böyle saçma bi sebep olabilir, çok takılma :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Hocam Yeniçeriler kazan kaldırırken sebep de "Hoşafın yağının eksik olması" imiş. Araştırırsan hikayesini bulursun :) Böyle saçma bi sebep olabilir, çok takılma :))

yazarken buna benzer yazıcam diye tıkladım sonra unuttum =)

doğru diyor nmc, bunlar bahane hep. birinci dünya savaşına kadar bilinen sayısız örneği var bu durumların.

hatta şimdi olanlar da aynı komedi değil mi? libya gitti niye? kaddafi 30 yıldır baştaymış. afganistana ve ırak'a bin ladin orda olabilir diye daldılar sırf. tabi bunlar hep bahanesi. bahane olmaktan bile uzak da işte...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

yazarken buna benzer yazıcam diye tıkladım sonra unuttum =)

doğru diyor nmc, bunlar bahane hep. birinci dünya savaşına kadar bilinen sayısız örneği var bu durumların.

hatta şimdi olanlar da aynı komedi değil mi? libya gitti niye? kaddafi 30 yıldır baştaymış. afganistana ve ırak'a bin ladin orda olabilir diye daldılar sırf. tabi bunlar hep bahanesi. bahane olmaktan bile uzak da işte...

suriyede direnişin (terörün) sürdürülebilmesinin maliyeti günlük 130 milyon usd. abd kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 807 Toplam Mesaj: 8