Bülbül Dinlemek Nedir?
-
bülbül dinlemek ne olabilir müridler? ötmesinmi bülbüller?
http://www.itusozluk.com/image/bulbul_31759.jpg
-
Bulbul mu kanarya mi bilemem ama aklima soyle bir sey geldi o donemde belki de padisah ile sadrazam sazli sozlu alemleri cok seviyorlarsa ve bulbul sesli kadin sesleri sarayin bahcesinden tasiyorsa mecaz anlamda bulbul sesi dinliyorlardi diye bir deyim uretilmis olabilir.
-
PasakliTanrica bunu yazdı:
-----------------------------Bulbul mu kanarya mi bilemem ama aklima soyle bir sey geldi o donemde belki de padisah ile sadrazam sazli sozlu alemleri cok seviyorlarsa ve bulbul sesli kadin sesleri sarayin bahcesinden tasiyorsa mecaz anlamda bulbul sesi dinliyorlardi diye bir deyim uretilmis olabilir.
-----------------------------Hocam nerden buldun bu konuyu googleda araştırma yapayım dedim bu sayfa çıktı meğersem 1 temmuzda açılmış ancak farkedebildim.
-
caps vererek bizi aydınlatman çok iyi oldu
-
valla iki erkek bağa bahçeye gidiyosa düzenli olarak, var bu işte bi ipnelik derim ben.
-
Hocam Yeniçeriler kazan kaldırırken sebep de "Hoşafın yağının eksik olması" imiş. Araştırırsan hikayesini bulursun :) Böyle saçma bi sebep olabilir, çok takılma :))
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Yeniçeriler kazan kaldırırken sebep de "Hoşafın yağının eksik olması" imiş. Araştırırsan hikayesini bulursun :) Böyle saçma bi sebep olabilir, çok takılma :))
-----------------------------yazarken buna benzer yazıcam diye tıkladım sonra unuttum =)
doğru diyor nmc, bunlar bahane hep. birinci dünya savaşına kadar bilinen sayısız örneği var bu durumların.
hatta şimdi olanlar da aynı komedi değil mi? libya gitti niye? kaddafi 30 yıldır baştaymış. afganistana ve ırak'a bin ladin orda olabilir diye daldılar sırf. tabi bunlar hep bahanesi. bahane olmaktan bile uzak da işte...
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------NmC bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Yeniçeriler kazan kaldırırken sebep de "Hoşafın yağının eksik olması" imiş. Araştırırsan hikayesini bulursun :) Böyle saçma bi sebep olabilir, çok takılma :))
-----------------------------yazarken buna benzer yazıcam diye tıkladım sonra unuttum =)
doğru diyor nmc, bunlar bahane hep. birinci dünya savaşına kadar bilinen sayısız örneği var bu durumların.
hatta şimdi olanlar da aynı komedi değil mi? libya gitti niye? kaddafi 30 yıldır baştaymış. afganistana ve ırak'a bin ladin orda olabilir diye daldılar sırf. tabi bunlar hep bahanesi. bahane olmaktan bile uzak da işte...
-----------------------------suriyede direnişin (terörün) sürdürülebilmesinin maliyeti günlük 130 milyon usd. abd kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor.