Bulgar Diplomalarına Türkiye"Den Denklik Reddi..[Bg İle İlgilenenler]
-
Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), önümüzdeki öğretim yılından itibaren Bulgaristan’ın başkenti Sofya dışında ülkenin diğer kentlerindeki üniversitelerden verilen diplomalara Türkiye’de denklik verilmeyeceğine dair karar alacağı bildirildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, BG-TÜRK’e yaptığı özel bir açıklamada, Bulgaristan’da verilen diplomaların, sınavların parayla geçilmesi gibi gerekçelerle, önümüzdeki 2009-2010 yılından itibaren Türkiye’de tanınmayacağını söyledi.
PARALI SINAVLAR
Birçok Türk öğrencinin daha önce BG-TÜRK’e yaptıkları ihbarlarda, bazı üniversitelerde sınavlarda öğretim görevlilerinin para istediği, aksi halde sınavı geçmenin çok zor olduğu ve bu paraların seçilmiş öğrenciler aracılığıyla tahsil edilerek öğretmene ulaştırıldığı haber verilmişti.
Büyük bir çoğunluğu Türkiyeli olmak üzere binlerce yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Bulgaristan’da yabancı vatandaşlar üniversitelere sınavsız kabul ediliyor. Yabancı öğrencilerin bir yıllık Bulgarca hazırlık döneminin ardından üniversitenin istedikleri fakültesinde eğitime başlıyor.
TÜRK ÖĞRENCİLER YENİ BİR SEKTÖR DOĞURDU
Her yıl, Türkiye'de üniversiteyi kazanamayan binlerce Türk öğrenci Bulgaristan'da çeşitli üniversitelere kayıt yaptırıyor.
Bulgaristan’da halen okuyan veya mezun olan birçok Türk öğrenci kurdukları şirketlerle Türkiye’den öğrenci bulup, bunların bu ülkeye gelmelerinde aracılık ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu şekilde girişimci öğrenciler, yaşamın gittikçe pahalılaştığı Bulgaristan'da kendilerine yüksek gelir kaynağı sağlıyor.
Ancak, yine Türk öğrencilerin ajansımıza bildirdiklerine göre, bazı danışmanlık şirketleri, ülkeye getirdikleri öğrencilerden ilk yıl aldıkları aracılık ücretine rağmen her yıl için yüksek miktarda para istemeye devam ediyor.
Kaynak:
http://www.bg-turk.com/index.php?act=news&id=1456------------
Ben böyle bir kurum görmedim.Bundan 2 ay önce attığımız dilekçelere tanınıyo diye cevap veriyorlardı şimdi yaptıkları dönekliğe bak :@ :|.
Allahtan Sofyadayım şuan bir sorun yok :|
-
iyi o zaman sofyaya gidicez.
hele bi bitsin şu lise de. az kaldı az. -
Sofya da okuruz nabalım :)
-
çokta iyi olmuş millet burada bir bok yapamıyor, parası olan gidiyor götü boklu bir puanla orada envai çeşit bölüm okuyor sonra geliyor burada işini kuruyor...
yurdum fakiri ise yapabildiği tek şey eşşek gibi kasıp burada kaale alınan kesime girmeye çalışıyor, tabi bir yandan yaşam mücadelesi vererek...
tanınmasın kardeşim :W
-
Sofyada iptal olsun amk :|
Dicle üniversitesi rulz xD