Bulut Sürücüler
-
arkadaşlar merhaba
bulut sürücülerde anlık çalışılabilinirmi.
mesela bir projeyi sehir dısından bir arkadasımla aynı anda farklı dosyalar olmak üzere bulut sürücülerden açıp kaydedebilirmiyiz. normal sabit disk gibi kullanabilirmiyiz.
ben bunları denedim olabiliyor.
benim sıkıntım bir sorun olurmu. dosyamın basına bir hal gelirmi.
bu arada hızı nasıl olur. su anda yandex ten deneme yapıyorum. daha hızlı ücretli servisleride kullanma şansım var. önerilerinizi de bekliyorum.
tesekkurler.
-
cloud storage firması kaçıp gitmediği sürece fıstık gibi bir sistem. ücretiliyi boşver google, i cloud, yandex gayet iş görür. en önemli özellği ozaten internet olan heryerden bilgilere erişebilmek. kullanıp kaydedebilmek.
ben ipad te icloud, Dropbox
desktop pc ve android telefonda yandex disk
google.drive sağda solda paylaşıyor o yüzden kullanmıyorum
siyahbereli tarafından 05/May/14 10:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben kendi bulutumu yaptım. Oh mis gibi lazım olunca güldür güldür yağıyor. :-) Şaka bir yana bilgisayara disk olarak ekledim. Bulut çanakkalede ben her yerde. Tek ihtiyacın hızlı bir internet. Klasik 8mb adsl ile yavaş kalıyor. Evdeki interneti kapattırdım fiber olan biryere taşınmaya çalışıyorum.
Evet o dediklerin hepsini yapabilirsin hatta daha fazlasınıda yapabilirsin.
-
tesekkur ediyorum cevaplarınız için.
bugun deneme yaptım tekrar fakat istediğimi yapamadım.
benim şöyle bir sorunum var.
içinizde revit bileniniz varmı?
sorunum şu.
revit te proje çizerken workset oluşturabiliyorsunuz. yani bir tane ana dosya ona bağlı lokal bir sürü kullanıcı aynı anda proje üzerinde çalışabiliyorsunuz. çalıştığım ofis hem ankara hem istanbul. bu ana dosyayı bulutta oluşturuyorum. aynı kullanıcı ismi ile 3-4 kişiye verdim ve hepimiz aynı kullanıcı adından yandexe bağlandık. hepimizin bilgisayarında da disk sürücüsü oluşturuldu.
fakat ben ana dosyayı oluşturduğumda bulut sürücüyü benim lokaldeki sürücü olarak açıyor aslında dosya bulutta. ama senkron olamıyoruz. dosyayı bulamıyor program dosyayı göremiyor. anlatamadım heralde)
kısaca kullanıcılar bilgisayarına direk bulutu ne biliyim bir ip nosu yada nebiliyim baska bir sekilde direk bulutu tanımlayabilirmiyiz. lokal sürücüler yerine.
-
Dropboxda ortak ms access kullanıyoruz. normalde accesse iki kişi aynı anda erişemez, tek kişilik databasedir.
Fakat ben kullanırken diğer arkadaslar da açabiliyor. onda açıkken ben de açmışsam sonunda HolyOne'ın kopyası diye save ediyor diğerinin güncellemesini silmiyor, akıllı yani birbirimizin kaydının üstüne yazmamızı engelliyor. onun için çok da güzel grup çalışması yapılabiliyor dropboxda