Bulutu Yerel Şifreleme İle Kullanmak
-
merhaba arkadaşlar bir zamandır aklımda olan bu uygulama sizce nasıl olur? mümkün mü? artıları eksileri neler olur?
tahminimce artısı bilgilerimiz daha güvende olur eksisi ise erişimi zorlaşır.
pratikte denedim mi hayır. ama düşüncesi mantıklı geliyor. bunu pratiğe döken var mı acaba? yani herhangi bir şekilde dosyaların yerel olarak şifrelenecek ve bu versiyonları buluta gönderilecek. böylelikle güvenlik seviyesi paranoyaklığa erişecek. pratiği mümkün ise denemeyi düşündüğüm bir yöntem... fikirleriniz neler? uygulayan varsa tecrübeleriniz neler?
bu arada konunun temel dayanak fikri: "el elin eşeğini türkü çağırarak arar." o yüzden: "eşeği sağlam kazığa bağlayalım."
-
https://mega.nz gibi bir şey mi ?
-
Yandex diskin webdav arayüzü var, yandex diski depolama için kullanan bir uygulama yazıp ne kadar ilgi görecek bakabilirsin bence
-
Evet hocam mega'da uçtan uca şifrelemenin olduğunu duymuştum ve sanırım teknik olarak benim dediğim şey yapılmış oluyor. Ama mesela mega nın gerçekten de söylediği gibi uçtan uca şifreleme yaptığını kanıtlayabilir miyiz? Benim söylediğimde alalım kendimiz şifreleyip gönderelim verilerimizi ki şifreli olduğunu bilelim ve şifrenin de bizde olduğunu bilelim. Ha koskoca bulut firmasının güvenliğine güvenmeyip kendi şifrenin kendin güvenli bir şekilde saklayabileceğini mi düşünüyorsun diyebilirsiniz. O ayrı bir konu :)