Bundan Bişey Çıkarmı Sizce
-
Arkadaşlar bir firmanın mail adresine ufak hakaret içerikli bir mail yolladım bana tekrar gelen mail içerisinde firma ilgilisi '' Sizi Savcılığa verdim'' dedi.
Şimdi firmanın web sitesine girdim ve ürünlerini incelerken ürünlere ait hiç bir fotoğraf teknik bilgi içermiyor vede ürünlerin altında hepsinde 0 TL olarak fiyat gösterilmiş bende bna nazaran mail göndermiştim.
Benim çelişkim bunun sonucunda hakkımda bir dava yada suç işlemiş gibi dosyama işlenirmi yada savcılık evimemi gelir iş yerimemi.Maili işyerimden göndermiştim.Sonuçta iş yerimin IP adresi var.Bundan bişey çıkarmı sizce yada adam blörf mü yapmıştır.Sonucunda özür maili gönderdim ama iş nedir ne olur bilmem bana yol gösterebilecek arkadaş varmı.
-
Eğer adam seni savcılığa verirse dava açarsa evine ihbarname gelir ikametgah adresine.Şahsı veya firmayı hakaret eden, rencide eden bir mail atmışsan adamda suç duyurusunda bulunup dava açarsa mahkemeye çıkarsın.Asliye Hukuk Mahkemesi heralde bakıyor.Hapse felan girme olayın olmaz ama adam davadan sora manevi tazminat davası açabilir diye biliyorum genede hukukçu arkadaşlar varsa daha iyi yardımcı olurlar...
-
Leustad bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer adam seni savcılığa verirse dava açarsa evine ihbarname gelir ikametgah adresine.Şahsı veya firmayı hakaret eden, rencide eden bir mail atmışsan adamda suç duyurusunda bulunup dava açarsa mahkemeye çıkarsın.Asliye Hukuk Mahkemesi heralde bakıyor.Hapse felan girme olayın olmaz ama adam davadan sora manevi tazminat davası açabilir diye biliyorum genede hukukçu arkadaşlar varsa daha iyi yardımcı olurlar...
-----------------------------Peki ben bu firmaya sırf müşterilerini yada interet kullanıcılarını yanlış bilgilendirmeden dolayı suç duyurusunda bulunabilirmiyim.Eğer böyle bişiy varsa bende atağa geçiceem.
-
Valla o kadarını bilmiyorumda ama birine danış derim büyük ihtimalle suç duyurusunda bulunabilirsin bu konu hakkındada sen niye bu kadar kinlendin bu adamlara =)
-
www.hukukyardim.com