folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bunu Kanıtlayabilecek Var Mı?

Bunu Kanıtlayabilecek Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mhasan
    mhasan's avatar
    Erkek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

formül başka yollardan bulunmuştur bu da gerçekliğinin ispatıdır, çok da karışık değil :/

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mhasan
    mhasan's avatar
    Erkek

doğru sonuç veriyor ama formül çıkmıyor bir türlü

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

belli bir kalıba bağlı durumları farketmek çok zor değil. yine bu kalıba bağlı durumları formulize etmek de farketmek kadar kolay. neye takıldığını, ne sorduğunu anlamadım ama ilk cevaptan yola cıkarak yazdım. soruyu biraz daha netleştirirsen?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Hocam şimdi bunun nasıl bulunduğunu vs. bilmene gerek yok , bulunabiliyor olduğunu biliyorsun ki bulmuşlar.

Sen bir şeyi tersten okumaya çalışıyorsun anladım , yani ama bunu herkes yapamaz ki , kafa yormak bakmak lazım. Ki gerek de yok , illa ki bir kitapta vs. senin istediğin bilgi vardır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mhasan
    mhasan's avatar
    Erkek

kanıtını bilmeden ezberleyip geçemiyorum öyle formülleri içim rahat etmiyor.

Şekildeki gibi bir kanıt buldum ama formülize edemedim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Mathematical induction : Matematiksel tümevarım yöntemi ile kanıtlanabilir.
    Yöntem bir başlangıç değerinden sonra bütün sayılar için hipotezin doğru olduğunu kanıtlamak için kullanılır.
    2 aşamada kanıt yapılır.

1) Temel adım (başlangıç noktası seçilip hipotezin doğruluğu kontrol edilir)
    2) Tümevarım adımı (başlangıç noktasından büyük eşit bir k sayısı için doğruluğu kabul edilir ve k+1 sayısı için hipotezin sağlandığına ulaşılmaya çalışılır)

1)
    Başlangıç noktası olarak 1 doğru olduğu durumu alalım
    1 doğru 2 bölge oluşturur. (1.2)/2 + 1 = 2 başlangıç noktası için hipotez doğru

2)
    k>=1 için hipotezin doğruluğunu kabul edelim. Dolayısıyla en çok k(k+1)/2+1 bölge vardır.
    k tane doğruya en çok bölge oluşturacak şekilde bir doğru eklediğimizde k+1 yeni bölge oluşur
    Dolayısıyla k için oluşan bölgeler + k+1 bölge olur buradan sonra işlem yapalım

[ k(k+1)/2+1 ] + (k+1) = [k(k+1)+2(k+1)]/2+1 = [(k+1)(k+2)]/2+1 bölge vardır. Dolayısıyla hipotez k+1 için de sağlanmaktadır.

2 adımda da doğruluğunu kanıtlayabildiğimiz için hipotez 1den büyük eşit tüm sayılar için doğrudur.

Not: İngilizce eğitim aldığım için terimlerin Türkçe'lerini yanlış kullanmış olabilirim.

Toplam Hit: 1015 Toplam Mesaj: 7