Burun Ameliyatı Olan Var Mı ?
-
ara tatilde annemle konusurken bunun ufak bi muhabbeti gecti aramızda ama uzatmadık..
sorun su, ben kendimi bildim bileli burnumun tek deliginden nefes alabiliyorum ama sabit degil.
bazen sag taraf tıkalı oluyor, bazen sol.
elimle kapatıp kontrol ediyorum bazen hangi taraf tıkalı diye. yani tam tıkalı da denemez, cok az nefes geliyor elime.
20 yasıma girmeme az kaldı, bu zamana kadar herhangi bir solunum yetersizliginden dolayı sikayetci olmadım aslında.
yani ağızdan cok yine burnumdan nefes alırım.
lisedeki beden egitimi dersleri aklıma geldi, uzun mesafeli kosamazdım mesela, kalbim deli gibi atardı, halen de öyle.
kısa mesafede bazen iyi depar atıyorum mesela ama belli bir mesafede tıkanıyorum artık.
burada okula gidip gelirken yokus cıkıp iniyorum, yine pek sikayetci oldugum söylenemez.
netten biraz arastırdım da, benim gibi sorun yasayanlar olmus sanırım, ameliyatla cözmüsler durumu.
farklı bir burun sorunu icin ameliyat olan vatandasta yasadıklarını yazmıs, lokal anestezi yapmıslar, mübarek saw 8'i basrol oynamıs gibi insanın icini karartmıs.
kolay kolay bir doktor korkum olmaz ama insan ne kadar dayansa da ürperiyor.
her neyse, aranızda herhangi bir durumdan ötürü burun ameliyatı olan oldu mu ? veya benim söyledigim sorunu yasayanlar ?
-
hocam bendede vardı o sorun kendimi bildim bileli burnumun bir deliği hep tıkalı olurdu(toza fln alerjim var bnm daha çok bu sebepten tıkalı olurdu ama burundada sorun vardı biraz alerji doktorum önermişti ameliyat olmamı) bi 5yıl kadar önce burun ameliyatı oldum ben komple uyuttular(= sabah ameliyat oldum öğleden sonrada taburcu ettiler. amelitattan sonrada dedim artık nefes alabiliyorum tavsiye ederim açıkcası. ameliyattan sonra 1hafta burnumda tamponla gezdim tek sıkıntı oydu hani nerdeyse o bir hafta burnumdan hiç nefes alamadım gibi ama sonrasında çok çok rahat ettim. he ameliyat olursanda yazın olma cidden o sıcaklarda hiç çekilmiyor
-
bende de aynı durum mevcut. birkaç arkadaşa sordum onlarda da aynı durum varmış. Bir arkadaşım bunun doğal olduğunu, burun deliklerinin arada kendilerini dinlenmeye aldığını fln söyledi :) mantıksız da değil hani. tek burun deliği açıksa nefes almakta pek sıkıntı çıkmıyor.
-
Andrei senle yasim da ayni olaylar da ayni yasadiklarim da bi an ben yazdim sandim takipteyim ameliyat olanlar hastane adi filan verirse sevinirim (:
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Andrei senle yasim da ayni olaylar da ayni yasadiklarim da bi an ben yazdim sandim takipteyim ameliyat olanlar hastane adi filan verirse sevinirim (:
-----------------------------Bosphorus Anatomica Kulak Burun Boğaz & Plastik Cerrahi ben burda oldum istanbul altunizadede, capitolün hemen karşısında. -
Daha iki hafta olmadi, tek ameliyatla kemik aldirdim + sinuslerimi actirdim, tabiri caizse yeniden dogmus gibiyim. İzmirdeysen doktor da tavsiye edebilirim. Sorularini pmleyebilirsin..
edit: cok derin bi konu gercekten :)) -
Noneyim bunu yazdı:
Daha iki hafta olmadi, tek ameliyatla kemik aldirdim + sinuslerimi actirdim, tabiri caizse yeniden dogmus gibiyim. İzmirdeysen doktor da tavsiye edebilirim. Sorularini pmleyebilirsin..
edit: cok derin bi konu gercekten :))
-----------------------------hocam ben burası ana sayfada cıkıyor sanıyordum, o yüzden acmıstım, yoksa genele acardım bir anlık oldu öyle takılma :]
valla yazın düsünecegim ben bu ameliyat olayını.
@rebellisch
ben de okumustum da, gercekten dedigin olayın dogrulugu var, zaten cok rahatsız eden bir durumla karsılasmadım bu zamana kadar.
-
bizim burda herkes istirahat alabilmek icin tuvalete gider gibi burun ameliyatina gidiyolar :)
benim gozlemledigim burunda ilk 3-4 ay bi buyume oluyor sonra yavas yavas burun tekrar eski durumunu aliyor.
onun disinda ne bi yan etkisi var ne de bi sakincasi bence boyle bi rahatsizligin varsa ol kurtul derim ama askeriyeye de saklayabilirsin yasin da yaklasmis hani :D
bide olacaksan kisin olma sicak havalarin oldugu aylari tercih et yoksa soguk cok etkiliyor, agri yapiyor. -
Yaklasik 1ay once hipertrofisi ameliyati oldum. Sabah uyandigimda burun delikleri ya kapali, ya birisi acik birisi kapali sekilde uyaniyordum. Antrenmanlarda duzenli nefes alamiyordum. Tikanikligin yani sira geniz akintilarida oluyordu. Tabi hayat kalitesi nefesle baslar dedigimiz icin gidip ameliyat olmaya karar verdim :)
Operasyon yaklasik 3dk surdu. Lokal anestezi yapildi, radyofrekanslari ile burun ici etleri kucultuldu, simdi her iki delikte acik rahat rahat nefes aliyorum.
Sigorta Hastanesi(Devlet Hastanesi,Numune Hastanesi) vs. adini bilmiyorum ama devlete ait bir hastanede devletin doktoruna ameliyat oldum :) 110 lira masraf oldu. Ameliyattan sonra 10gun ilac kullandim, suan hic bir sey kullanmiyorum rahatim :)
-
genelde bole ameliyatlarin en az 1 ay bandajla olmak suretiyle gecmiyor etkisi
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------genelde bole ameliyatlarin en az 1 ay bandajla olmak suretiyle gecmiyor etkisi
Yok be haci bandaji ayni gun aksami cikarttim silikonlari da doktor 1 hafta snra