folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Büyük Boyutlu Dosyalar Ftp' Ye Nasıl Atılır ?

Büyük Boyutlu Dosyalar Ftp' Ye Nasıl Atılır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Google compute engine üzerinden bir makina yarattım. Siteyi aktif hale getirdim fakat sorun şu ki, upload edeceğim dosyaların boyutu büyük.

Bunları hızlı şekilde makinaya nasıl yükleyebilirim ? Yöntemler nelerdir ?

Dosya boyutları 1Gb ~ 3Gb

Filezilla ile bağlantı kesildiğinde upload da kesiliyor, 3-4 kere denedim. 

Kesilmediği yazıyor ama öyle olmadı, bir de çok uzun sürüyor.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

1 - Filezilla'da ilgili ayarın (gönderimlere devam etme ile alakalı) açık olduğundan emin ol. Filezilla'yı kullanmayalı epey oldu ama şu da var, aklında bulundur. Bir dosyanın uzak sunucuda mevcut ihtimali göz önünde bulundurup, ayarları sıfırlamak isteyebilirsin.

2 - FTP sunucunun yarıda kalan gönderime devam etmeyi desteklediğinden emin ol. Bunun için sunucunun APPEND (APPE) komutunu tanıyor olması lazım. Bunun doğrulamasını kurulu ftp server'ın belgelerine bakmak veya ssh'da FTP'ye dorudan bağlanıp APPE komutu deneyerek yapabilirsin.

3 - Dosyalar yerelde makul seviyede sıkıştırılabiliyorsa, bunları gönderip sunucuda genişletmeyi deneyebilirsin.

4 - FTP Sunucuda Passive Mode'un aktif olduğundan emin ol.

"Çok uzun sürüyor" a ne denir bilmiyorum, süre ve bağlantı hızınla ilgili ölçümler lazım bir şey demek için. Dosyanın büyük olması dışında birçok sebebi olabilir malum.

FTP istemcilerinin yarıda kalan işlemlere devam etmek için izlediği standartlar var. 4xx kodu ile geçici bir hata alırsa kaldığı yerden göndermeye çalışacağı muhakkak, ancak sunucun 5xx gibi katı bir hata kodu döndürüyorsa baştan başlaması olası.

Son olarak burada FileZilla işlem loglarını görmek iyi olurdu.

buzukatak tarafından 04/Oca/16 20:26 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

1 - Filezilla'da ilgili ayarın (gönderimlere devam etme ile alakalı) açık olduğundan emin ol. Filezilla'yı kullanmayalı epey oldu ama şu da var, aklında bulundur. Bir dosyanın uzak sunucuda mevcut ihtimali göz önünde bulundurup, ayarları sıfırlamak isteyebilirsin.

2 - FTP sunucunun yarıda kalan gönderime devam etmeyi desteklediğinden emin ol. Bunun için sunucunun APPEND (APPE) komutunu tanıyor olması lazım. Bunun doğrulamasını kurulu ftp server'ın belgelerine bakmak veya ssh'da FTP'ye dorudan bağlanıp APPE komutu deneyerek yapabilirsin.

3 - Dosyalar yerelde makul seviyede sıkıştırılabiliyorsa, bunları gönderip sunucuda genişletmeyi deneyebilirsin.

"Çok uzun sürüyor" a ne denir bilmiyorum, süre ve bağlantı hızınla ilgili ölçümler lazım bir şey demek için. Dosyanın büyük olması dışında birçok sebebi olabilir malum.

FTP istemcilerinin yarıda kalan işlemlere devam etmek için izlediği standartlar var. 4xx kodu ile geçici bir hata alırsa kaldığı yerden göndermeye çalışacağı muhakkak, ancak sunucun 5xx gibi katı bir hata kodu döndürüyorsa baştan başlaması olası.

Hocam selam,

Dosyalar zaten sıkıştırılmış resim görüntülerinden oluşuyor. Sıkıştırılmamış hali 6-7gb. 

O yüzden daha da sıkıştırmak mümkün değil gibi, öte yandan internet bağlantı hızları da değişkenlik gösterecektir.

En düşük 8 mbps bağlantı hızı olduğunu varsayarsak, upload değerleri 800 kbps civarlarında olacaktır ki, 1 gb lık dosyayı ftp üzerinden sanal makinaya atmak baya bi zaman alacaktır.

FileZilla ile yukarıdaki dediklerinizi yapıp, tekrar atmayı deneyeceğim ama alternatif bir çözümü var mıdır bu işlerin ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detCode
    detCode's avatar
    Erkek

secure copy (scp) diye bir olay var bir incele googledan, dosya büyüklüğü sıkıntı çıkartırmı bilmiyorum

Who is detCode?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    buzukatak bunu yazdı

Hocam selam,

Dosyalar zaten sıkıştırılmış resim görüntülerinden oluşuyor. Sıkıştırılmamış hali 6-7gb. 

O yüzden daha da sıkıştırmak mümkün değil gibi, öte yandan internet bağlantı hızları da değişkenlik gösterecektir.

En düşük 8 mbps bağlantı hızı olduğunu varsayarsak, upload değerleri 800 kbps civarlarında olacaktır ki, 1 gb lık dosyayı ftp üzerinden sanal makinaya atmak baya bi zaman alacaktır.

FileZilla ile yukarıdaki dediklerinizi yapıp, tekrar atmayı deneyeceğim ama alternatif bir çözümü var mıdır bu işlerin ?

Ne güzel, tüm imkansızlıkların farkındasın. Bunun alternatifi hızlı bir internet bağlantısı :D Geçici de olsa, bir üniversite ağına girmek veya hızlı bağlantısı olan bir internet cafe falan denesen?

Ben bazen 4 GB kotalı mobil internetimi bu tür işlere köpek ediyorum. Saniyede 1 MB civarında hızlarla upload edip kurtuluyorum.

anlıyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

parça parça atamıyomusun hocam 

300-500 mb olarak sıkıştır 

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Teşekkürler yanıtlar için, 

hocam tek seferlik birşey değil, devamlı olacak birşey olduğundan kalıcı bir çözüm peşindeyim.

resimler parçalı halde değil hocam, tek resimin boyutu 1gb ortalama. formatı da şu anda jpeg2000.

peki birşeyi merak ediyorum, gce' ye kurduğum makinaya dropbox desktop app' ini kursam. burdan dropbox' a up etsem, ordan down etsem, kulağı tersten mi tutmuş olurum ? 

(en azından bağlantı kesintilerini engeller heralde diye)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Owncloud da yapabilirsin aslında madem virtual pcn var

HolyOne tarafından 05/Oca/16 15:57 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

linux kullanacaksan script yazabilirim bununla ilgili.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

https://cloud.google.com/compute/docs/instances/adding-removing-ssh-keys#sshkeys

görüldüğü üzere ssh access mevcut cloud'a

e ssh access demek, SFTP demek?

daha neyin derdindesin:

https://winscp.net/eng/download.php 

bu da ek:

WinSCP supports resuming file transfers with SFTP and FTP protocols. SCP and WebDAV protocols do not allow it.

YekteranBaymedir tarafından 05/Oca/16 16:02 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Teşekkür ederim cevaplar için,

@Daft SFTP vardı zaten FileZilla üzerinde, onun üzerinden transfer yapıyordum ama bağlantı uzun süreli gidince iptal oluyordu. Onun için açmıştım konuyu, Winscp' yi denicem.

@Andrei hocam linux kurulu gce' de, up edecek taraf tüm işletim sistemleri olur. nasıl birşey yazılabilir ? 

@HolyOne owncloud' u biliyorum ama aklıma gelmemişti, denicem bunu da.

Not : FileZilla sftp ile atamadığım dosyalar,

Aslında en sonunda varmak istediğim nokta, youtube gibi birileri up yapacak ve ben de stream edicem. Ama up edecekleri dosyalar ort. 1gb olacak.

Ama başlangıçta sadece ben yapabilsem de olur.

ozgunlu tarafından 05/Oca/16 16:29 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2743 Toplam Mesaj: 11
ftp büyük dosya