Büyük Firmaların İşçi Çıkarma Politikaları
-
Hocalar geçen gün migrosa gittim bi baktım kasaların yarısı robot kasa olmuş.Sen okutuyorsun ürünü,sonra makinaya atıyorsun ödemeyi yapıyorsun.
Bide turkcell ve garantinin telefonla destek hattında şöyle bişey gördüm sen arıyorsun telesekreter sana hangi konuda yardım almak istiyorsanız söyleyin diye soruyor sen söylüyorsun senin sesinden tanıyıp işlem yapıyorsun hiç operatörle konuşmadan.Ama çok bokdan yapmışlar söylediğin şeyleri tanımıyor düzgün olarak gereksiz yere ana menüde boğuşuyorsun.Karşımda bir cihaz konuşuyom konuşuyom kendi kendime.
Bende operatöre bağlanınca aynen dedim ki bu konuşma kayıt altına alınıyorsa turkcelle söylüyorum böyle müşterilerle dalga geçer gibi sistem koyacaklarına gidip operatör alsınlar zaten yeterince bizi kazıklayıp para alıyorlar onlada iş istihdamı yaratsınlar dedim.
İşsizliği dahada körüklüyorlar bence kendi çıkarları için.
-
Aslında normal bunlar. Teknoloji gelişiyor. Eğer işçi isen işin elinden alınacak er ya da geç. Ülke normal olsa kimse işsiz kalmaz. Bir torna ustasına her zaman ihtiyaç olur çünkü bu vasıflı işçi dir. Bir elektrikçiye her zaman ihtiyaç olur çünkü bu da vasıflı işçidir. HerkEs yetenek sahibidir. Eğer bu yeteneklere yönlenirse herkes ülke kalkınır bu tür vasifsiz işçi ihtiyacı kalmaz.
-
Herhalde kendi çıkarları için yapacaklar, ne kadar az çalışan o kadar az sorun demek,
-
bir işi makina doğru ve düzgün yapabiliyor ise makinaya yaptırmak daha doğru. makinaların yerini aldığı insanlara da yeni iş sahaları açılmalı.
-
Türkcell müşteri hizmetlerini o kadar aradım ve her seferinde tek cümle ile derdimi anlayıp çözüm buldu o makina sen nasıl anlatamadın hayret :D Kelimeleri yuvarlamadan söylersen anlıyor. Ha ben illa konuşacam canlı biriyle diyorsan. Aradığında müşteri temsilcisiyle görüşmek istiyorum de bağlıyor zaten :D
Edit : O senin konuşma zımbırtısı ana menüde 3e bas 5e bastan kurtarmak için yapıldı yoksa çalışan sayısında büyük bir düşüş yok merak etme :)
interfector tarafından 20/Tem/14 20:15 tarihinde düzenlenmiştir -
büyük firma çağırır elemanlarını toplantı salonuna
arkadaşlar üretimde daralmaya gidiyoruz der emeğinize sağlık paranız tazmınatınız yatacak
imzalayın şu kağıtları
bb
sen çıkarsın sendika arkandan yeni ucuz işçiler alıdırır fabrikaya tmm.
sen işsiz kalırsın
onlar ucuza işçi bulur
bu kadar