folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Büyük Firmaların İşçi Çıkarma Politikaları

Büyük Firmaların İşçi Çıkarma Politikaları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocalar geçen gün migrosa gittim bi baktım kasaların yarısı robot kasa olmuş.Sen okutuyorsun ürünü,sonra makinaya atıyorsun ödemeyi yapıyorsun.

Bide turkcell ve garantinin telefonla destek hattında şöyle bişey gördüm sen arıyorsun telesekreter sana hangi konuda yardım almak istiyorsanız söyleyin diye soruyor sen söylüyorsun senin sesinden tanıyıp işlem yapıyorsun hiç operatörle konuşmadan.Ama çok bokdan yapmışlar söylediğin şeyleri tanımıyor düzgün olarak gereksiz yere ana menüde boğuşuyorsun.Karşımda bir cihaz konuşuyom konuşuyom kendi kendime.

Bende operatöre bağlanınca aynen dedim ki bu konuşma kayıt altına alınıyorsa turkcelle söylüyorum böyle müşterilerle dalga geçer gibi sistem koyacaklarına gidip operatör alsınlar zaten yeterince bizi kazıklayıp para alıyorlar onlada iş istihdamı yaratsınlar dedim.

İşsizliği dahada körüklüyorlar bence kendi çıkarları için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Aslında normal bunlar. Teknoloji gelişiyor. Eğer işçi isen işin elinden alınacak er ya da geç. Ülke normal olsa kimse işsiz kalmaz. Bir torna ustasına her zaman ihtiyaç olur çünkü bu vasıflı işçi dir. Bir elektrikçiye her zaman ihtiyaç olur çünkü bu da vasıflı işçidir. HerkEs yetenek sahibidir. Eğer bu yeteneklere yönlenirse herkes ülke kalkınır  bu tür vasifsiz işçi ihtiyacı kalmaz. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Herhalde kendi çıkarları için yapacaklar, ne kadar az çalışan o kadar az sorun demek,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

bir işi makina doğru ve düzgün yapabiliyor ise makinaya yaptırmak daha doğru. makinaların yerini aldığı insanlara da yeni iş sahaları açılmalı. 

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Türkcell müşteri hizmetlerini o kadar aradım ve her seferinde tek cümle ile derdimi anlayıp çözüm buldu o makina sen nasıl anlatamadın hayret :D Kelimeleri yuvarlamadan söylersen anlıyor. Ha ben illa konuşacam canlı biriyle diyorsan. Aradığında müşteri temsilcisiyle görüşmek istiyorum de bağlıyor zaten :D

Edit : O senin konuşma zımbırtısı ana menüde 3e bas 5e bastan kurtarmak için yapıldı yoksa çalışan sayısında büyük bir düşüş yok merak etme :)

interfector tarafından 20/Tem/14 20:15 tarihinde düzenlenmiştir

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

büyük firma çağırır elemanlarını toplantı salonuna 

arkadaşlar üretimde daralmaya gidiyoruz der  emeğinize sağlık paranız tazmınatınız yatacak 

imzalayın şu kağıtları

bb

sen çıkarsın sendika arkandan yeni ucuz işçiler alıdırır fabrikaya tmm.

sen işsiz kalırsın 

onlar ucuza işçi bulur 

bu kadar 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 844 Toplam Mesaj: 6