folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Büyük Ortadoğu Projesi (Atatürk)

Büyük Ortadoğu Projesi (Atatürk)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

Malum herkes az çok bilgiye sahip bu konuda yahudi siyonizmiyle liderliği üslenen Amerika kendine göre büyük Ortadoğu hayalini kendi kontrolünde gerçekleştirmeye çalışıor ve tüm dünya buna çanak tutuyor demokrasi hareketi adı altında tüyü bitmemiş yetimlerin kanına giriyor ve bunu dahi eline gözüne bulaştırıyor ...Bildiğiniz üzere Irak

2 gün önce biraz yakın tarih bilgilerine bakayım dedim ve çok duygulandığım bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim T.C yeni kurulduğu dönmelerde Suriye başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk İle görüşmek üzere Ankaraya geliyor  bu sırada aralarında bir konuşma geçiyor Mustafa Kemal Paşa diyorki Fransızları boş verin isterseniz biz gireriz ve suriyeyi tekrar size veririz ve sizde tam bağımsızlığını kazandığınız zaman belkide Büyük Akdeniz Konfederosyanını kurarız diyor .....Yakın  çevrelerinede şu sözleri sarf ettiği bilinmekte Avrupada ilerleyen zamanlarda bir birlik oluşacak (A.B) Bunu Kuvetli bir şekilde karşılamamız için Rusya ile sınır ortaklığına girerek Tam Bağımzılığını kazanmış Eski Osmanlı Toprakları ile bir federasyon veya konfederasyom kurmamız gerekli Bunun adıda Büyük Akdenis Konfederasyonu olmalı.... Şeklinde  bir planı var imiç Gazi Mustafa Kemal Paşanın... Burda dikkat çekmek istediğim konu  Gazinin aklında bir sömürgecilik değil aksine bağımsızlığını kazanmış Miletler ile birleşerek ortak bir güç oluşturmak istiyor Belkide o zamanalrda Gazinin Planı gerçekleşmiş Olsaydı Emin Olun Dünya şu ankinden Daha Değişik bir şekilde sahnelenirdi Biz izleyilerine.....

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

karadenizdede wardı yanlış hatırlamıyosam ama sadece ekonomiye dayalıydı diye hatırlıyorum..

ab ye ben hertürlü karşıyım ama şu zamanda akdeniz ülkelerini birleştirmek aptallık olur sırtımıza yük almış oluruz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    Şu haliyle dediğin gibi yük olur ama Türkiye  kendi ayakları üstünde durabilecek nitelikde bir devlet halinde olsaydı ve ne türki cumhuriyetlerin doğal gazıyla arabi cumhuriyetlrin petrolu ile ve bizim bor tarzında madenlerimiz ille bir araya gelerek teknolojik bir birilik oluştursaydık eminimki avrupa bu birliğe dahil olbilmek için yapmadığı yalakalık kalmazdı bu seferde biz bunlara müzakere tarihleri felan verirdik belkide :)

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    O dönem Yunanista-bulgaristan-iran-suriye-çine kadar uzanan ülkelerle görüşmeler yapılmıştır..kısaca ŞARK BİRLİĞİ deniyordu..Atamız ölünce İsmet a.q projenin....Şimdinin AVRASYA birliği oluyor...Şangay 6 lısı olayı varya gerçi şimdi şangah 11-12 lisi falan oldu :))...Bencede Türkiyenin çıkış yoludur avrasya..atlantikte boğuluyoruz..avrasyada ayağa kalkarız..bağımsız bir devlet olarak.Uyan

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    Zaten memlektin anasını s...k ibnenin biri İsmet Paşa denen lavuktur yediği boklar sonradan ortaya çıktı ama çok geç oldu gerçekliğini tam olarak bilmiyorum ama Kemal Paşanın son dönemlerinden ağzından şöyle bir kelime cıktığı söyleniyor çabuk getirin o köpeğin kellesini bana (ismet inönü) lakin Paşanın sağlık durumları kötüye gittiğinden memlekete son iyiliği yapamadan rahmetli oluyor ...Sonralarıda İsmet inönünün yanlışlıklarına ortaya çıkarmaya çalışan bir çok halkın sesi büyük bir dikta ile teker teker susturuluyor bakınız Menderes..

Toplam Hit: 1869 Toplam Mesaj: 5