folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Büyük Projeleri Çözümleme (Çok Büyük Ve Riskli Bir Projeyi Anlama Yöntemleri?)



Büyük Projeleri Çözümleme (Çok Büyük Ve Riskli Bir Projeyi Anlama Yöntemleri?)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Gençler selamlar.

    Çalıştığım işyerindeki bir çalışan işten ayrılıyor

    Yakında bu adamın projeleri personele dağıtacak. Ancak bir projesi var ki bağımlılıkları, kullandığı web servisleri, sql server daki tablo sayıları ve, çalıştırdığı web servislerinin farklı kurum ve kuruluşlarda borçlar tetiklemesi ile efsane olduğunu söyleyebilirim. Zaten proje 3 kişiye devrolacak. Sıkıntı şu çıkan eleman her yazılımcının yaptığı gibi  dökümantasyon yapmamış. 2012 den beri adım adım geliştirilen bir proje. Hukuk ve muhasebe terimleri ile dolu.

    ASP.NET WEBFORMS, SQL SERVER, 7-8 tane WEB SERVİS kullanıyor.

    Proje sahibi bile ne nereden geliyor unutmuş.

     

    SORU: EN YAKIN ZAMANDA projeyi çalışırlığına devam ettirebilmek için nasıl bir metodoloji ile bu projeyi çözümleyebiliriz?

    tablolar arasındaki bağlantıları, yanlış bir webervisi tetiklemeden ( bazı kodlar bazı web servislerinden, farklı birimlerdeki alanlara borç tetikliyor) hangi yöntemlerle EN YAKIN zaman çözebiliriz?

    Bilinen veya denediğiniz yöntemleri söylerseniz sevinirim. Proje cidden büyük. Ayrıca kullanan kesim hukusal ve muhesebe ile işler yapan kişiler.

     

    Benim düşüncem, projenin db'lerinin er diagramlarını çıkarıp, internete kapalı bir alanda her bir fonksiyonunu çalıştırarak, sql loglarında neler yapmaya çalıştığını anlamak oldu. Zaten projenin tamamını çözmek şu an imkansız. Sizin düşünceleriniz veya deneyimlerinizi merak ediyorum.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Hocam modül modül yapılmış ise her modulü birbirinden bağımsız olarak anlamaya çalışın. Şuan çalıştığım firma büyük bir proje yapmaktadır. İçerisinde 22 tane modül (Kendi içinde de birkaç modüle ayrılmaktadır) var.

    Ama kısmi olarak herbirini ayrı ayrı anlama şansımız var.

    En olmadı lokalde test edersin anlamak için.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.