folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Büyük Siteler (Fb,Twitter,İntagram Vs) Nasıl Yönetiliyor ?

Büyük Siteler (Fb,Twitter,İntagram Vs) Nasıl Yönetiliyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhackerx12
    byhackerx12's avatar
    Erkek

Gecenin bu saatinde aklıma düştü belki diyeceksiniz saçma ama bu sitelerin yönetimi nasıl oluyor ? Yani atıyorum benim bir websitesi kuruyorum admin paneli var ordan yönetiyorum yada atıyorum reklam eklemek istiyorum header'a bişeyler ekliyoruz,ne bilim işte sonuçda tekil kişiyim ve herşeyi ben kendim yapıyorum tabiki büyük siteler şirket,çok fazla çalışan vs vs Özetlersek

Örnek vererek sorayım şimdi Facebook kendi tasarımını yapan tasarımcıları programcıları vs vs  var atıyorum sitede bi ara chat falan yokdu adamlar bu özelliği eklemek istedi bunu nasıl yapıyorlar onlarda da bi admin paneli  var mı ? :D yada bu işi yapan kişi yada kişiler direk scripte ekleme mi yapıyor ? Biliyorsunuz FB reklamları var sidebarda cıkıyor onlar bunu nasıl eklıyor atıyorum onlardada sidebar.php var oraya mı ekleme yapıyor ?  Bunun kontrolu falan nasıl oluyor biri bi zahmet acıklasın kafam cok karıstı :D 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bir ara uzun uzadıya burda bu konu tartışıldı. :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhackerx12
    byhackerx12's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Bir ara uzun uzadıya burda bu konu tartışıldı. :)

bir link ver kardeşim ne yazıyım tahribata yada onu de :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

bende şeyi merak etmişimdir. admin paneli vs dediniz root şifreleri kimde tutuluyor kimler biliyor vs. hergün nasıl güncelleniyor felan filan tek bir kişmi biliyordur vs

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

bende şeyi merak etmişimdir. admin paneli vs dediniz root şifreleri kimde tutuluyor kimler biliyor vs. hergün nasıl güncelleniyor felan filan tek bir kişmi biliyordur vs

öyle bişi mümkün değil tek kişi ancak CEO falan olması lazım yada genel müdür bütün yetkilere sahip adamlar görür (kişinin kendine aitde plması durumunda 1 yerde sadece logları tutuluyordur buda yetkisi olanlar erişebilir. örn. bilnen ney müdürü şifresini değiştirdi logda şifre Kredi kartı bilgisi gibi gözüke bilir 52****** şeklinde) o dediğini yoksa normal çalışan değil. büyük şirketlerdede bu vardır bilgi işlem için ayrı ayrı parça parça bölümler oluşturuluır her biri feodal yapıda yönetiliyormuş gibi 1 er tane müdürleri bu müdürlerin bağlı olduğu genel müdür yard. olur bu adamlarda olayı yönetmek ve proje geliştirmek için her bölüme ayrı ayrı vakit ayırırlar + olarak şifre güvenliği ve şifreleri özenle tutulur ki herkesin kendine ait bir şifresi ve giriş panelinden ona göre yetkilendirmesi yapılır vs vs

ArmadA tarafından 27/Oca/14 00:33 tarihinde düzenlenmiştir

Living Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

file zilla ile reklamları dosyaları sürükle bırak yapıyorlar tamamdır desem yalan olur bende çok merak ediyorum hocam :D

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

bir özellik eklenecekse gerekli merciler toplanıp bunu tartışır uygun bulurlarsa analistler gerekli dökümanları hazırlar sistem mimarları devoloperlara gerekli yerler hakkında bilgi verir ve kodlandıktan sonra sisteme eklenir. herkesin yetkisi ayrıdır belki çoğunun yetkisi de yoktur. projeyi bir grup hazırlar başka bir grupta ekler. 

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Onu bilmiyorum da şu piratebay ın davalı olduğu dönemlerde çekilen belgeseli vardı izlemişsinizdir kesin. Orada piratebay ı düzenlerken felan böyle dos ekranı gibi bir ekran göründü. Her şeyi oradan ayarladıklarını söylemişlerdi. Bu konuda da bilgisi olanlar varsa birkaç şey katarlarsa sevinirim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Önde bir firewall, loadbalancer, cache server, arkada web ve database sunucu arrayleri vardır.

Herkeze sadece kendi alanı içinde hareket edebileceği yetkiler veriliyordur, ve muhtemelin bu yetkileri evden kullanamıyorlardır.

Para olduktan sonra sistemi kurmak problem değil, asıl zor olan sistem büyürken, update edilirken eldekini kolay uyarlamak yeniliklere.

Piratebay oldukça küçük bir alan kaplıyordu fakat siteleri oldukça light, fakat çok kullanıcısı var. facebook tahminen onun en az 1000 katı büyüktür.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhackerx12
    byhackerx12's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Önde bir firewall, loadbalancer, cache server, arkada web ve database sunucu arrayleri vardır.

Herkeze sadece kendi alanı içinde hareket edebileceği yetkiler veriliyordur, ve muhtemelin bu yetkileri evden kullanamıyorlardır.

Para olduktan sonra sistemi kurmak problem değil, asıl zor olan sistem büyürken, update edilirken eldekini kolay uyarlamak yeniliklere.

Piratebay oldukça küçük bir alan kaplıyordu fakat siteleri oldukça light, fakat çok kullanıcısı var. facebook tahminen onun en az 1000 katı büyüktür.

Sağolasın şeyh :) Atıyorum bir fikir var böyle sosyal paylaşım sitesiyle ilgili fakat şuan eşi benzeri yok dünyada :D bunun sadece fikir babası olup ayrıca kurucusu olup TR'de yapabilecek kimseler var mı ? Yani sistemi kurarcak benim istediğim şekilde daha sonradan yönetimi bizde olacak bu şekilde olur mu bu işler ? Tabi sistem yayılırsa prof. yardım şartta sadece atıyorum 50.000-100.000 kişi aktif üye olduğunda bunun yönetimini biz yapabilirmiyiz ? (5-10 kişi = biz)

Toplam Hit: 965 Toplam Mesaj: 10